LIVE UPDATE. 251 de zile de invazie. Putin spune că Rusia suspendă, dar nu pune capăt participării la acordul de export de cereale

  • Vladimir Putin a declarat că Rusia își suspendă, dar nu pune capăt” participării sale la acordul vital cu Ucraina privind exportul de cereale.
  • Moscova a declarat că părăsește acordul după ce a acuzat Ucraina pentru un atac cu drone asupra Crimeei sâmbătă.
  • Kievul a acuzat Rusia că inventează atacuri teroriste fictive” și că folosește acordul ca șantaj”.

Președintele Vladimir Putin a declarat luni că Rusia își suspendă, dar nu pune capăt” participării sale la acordul vital cu Ucraina privind exportul de cereale din Marea Neagră. Decizia Rusiei a venit după crearea unei amenințări” la adresa coridorului umanitar, a declarat Putin în cadrul unei conferințe de presă după întâlnirile cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului în orașul Sochi din sudul Rusiei.

Sâmbătă, Rusia a anunțat că își suspendă implicarea în acordul mediat de ONU, considerat esențial pentru a rezolva problema penuriei mondiale de alimente. Moscova a declarat că părăsește acordul după ce a acuzat Ucraina pentru un atac cu drone asupra Crimeei sâmbătă. Kievul a acuzat Rusia că inventează atacuri teroriste fictive” și că folosește acordul ca șantaj”.

Întregul proces de export de cereale de pe teritoriul Ucrainei a fost organizat sub pretextul de a asigura interesele celor mai sărace țări. Și am făcut acest lucru tocmai în interesul celor mai sărace țări”, a declarat Putin.

The post LIVE UPDATE. 251 de zile de invazie. Putin spune că Rusia suspendă, dar nu pune capăt participării la acordul de export de cereale appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code