China îndeamnă SUA să evite acţiunile de obstrucţionare. Antony Blinken a pledat pentru o competiţie „responsabilă”

Antony BlinkenAntony Blinken

  • Administraţia de la Beijing a îndemnat, luni, Statele Unie să evite acţiunile de obstrucţionare a Chinei.
  • Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a avut luni o conversaţie prin telefon cu secretarul de Stat american, Antony Blinken.
  • Wang Yi şi Antony Blinken au discutat şi despre războiul din Ucraina.

Administraţia de la Beijing a îndemnat, luni, SUA să evite acţiunile de obstrucţionare a Chinei şi să remedieze presupusele practici incorecte din relaţiile bilaterale, pentru stimularea stabilităţii, în timp ce Washingtonul pledează pentru gestionarea responsabilă” a competiţiei.

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a avut luni o conversaţie prin telefon cu secretarul de Stat american, Antony Blinken. Statele Unite trebuie să evite acţiunile de contracarare şi de obstrucţionare a Chinei, i-a transmis Wang Yi lui Antony Blinken, potrivit agenţiei Reuters.

Ministrul chinez de Externe a îndemnat Washingtonul să evite crearea de noi obstacole în relaţiile bilaterale şi a denunţat acţiunile Statelor Unite de restricţionare a exporturilor şi investiţiilor, cerând corectarea acestor practici, care, în opinia sa, încalcă grav reglementările comerciale internaţionale, drepturile şi interesele legitime chineze”, conform agenţiei Xinhua. Wang Yi a pledat pentru dezvoltarea stabilă” a relaţiilor dintre Statele Unite şi China.

Wang Yi şi Antony Blinken au discutat şi despre războiul din Ucraina. Ministrul chinez de Externe a îndemnat toate părţile implicate în conflict să dea dovadă de reţinere şi să acorde şanse acţiunilor diplomatice.

La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a pledat pentru gestionarea responsabilă” a competiţiei dintre Statele Unite şi China. În conversaţia mea cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi, am vorbit despre eforturile pentru gestionarea responsabilă a competiţiei dintre ţările noastre, despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi despre asistenţa pentru statul Haiti”, a declarat Antony Blinken, prin Twitter.

The post China îndeamnă SUA să evite acţiunile de obstrucţionare. Antony Blinken a pledat pentru o competiţie „responsabilă” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28563 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code