LIVE UPDATE. 249 de zile de invazie. Ucraina cere Rusiei să „înceteze jocurile foamei”, după ce Moscova a renunțat la acordul privind cerealele

  • Ministrul ucrainean de externe a îndemnat alte țări să ceară Rusiei „să înceteze jocurile foamei”.
  • Moscova a renunțat sâmbătă la un acord de export de cereale negociat de ONU.
  • Rusia a invocat atacurile cu drone asupra orașului Sevastopol din Crimeea ca motiv pentru a suspenda pe termen nelimitat acordul.

Ministrul ucrainean de externe a îndemnat alte țări să ceară Rusiei „să înceteze jocurile foamei” după ce Moscova a renunțat sâmbătă la un acord de export de cereale negociat de ONU. Rusia a invocat atacurile cu drone asupra orașului Sevastopol din Crimeea ca motiv pentru a suspenda pe termen nelimitat acordul, dând vina pe Kiev pentru aceste atacuri.

„Am avertizat cu privire la planurile Rusiei de a ruina Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră. Acum, Moscova folosește un pretext fals pentru a bloca coridorul de cereale care asigură securitatea alimentară pentru milioane de oameni”, a scris pe Twitter ministrul de externe Dmytro Kuleba.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a declarat că șase nave cu 180.000 de tone de produse agricole au părăsit vineri porturile țării, îndreptându-se spre Africa, Asia și Europa. Printre acestea se numără și vrachierul LINA, care conținea 25.000 de tone de porumb pentru Egipt, a precizat ministerul într-o declarație.

Acesta a adăugat că 403 nave cu 9,1 milioane de tone de produse destinate Asiei, Europei și Africii au părăsit porturile ucrainene de când a fost încheiat acordul în iulie.

The post LIVE UPDATE. 249 de zile de invazie. Ucraina cere Rusiei să „înceteze jocurile foamei”, după ce Moscova a renunțat la acordul privind cerealele appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code