Lavrov apără Rusia în cadrul unei dezbateri ONU, plină de furie din cauza războiului din Ucraina

  • Cantitatea de minciuni venite din partea diplomaților ruși este de-a dreptul extraordinară, a declarat Kuleba.
  • Lavrov a acuzat Kievul că amenință securitatea Rusiei.
  • Lavrov a declarat că țările care furnizează arme Ucrainei și îi antrenează soldații au fost părți la conflict.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a apărat joi, în Consiliul de Securitate al ONU, războiul purtat de Moscova în Ucraina, în timp ce Națiunile Unite au avertizat Moscova să nu anexeze regiuni ucrainene, iar miniștrii occidentali au cerut responsabilitate pentru atrocitățile comise.

Lavrov s-a aflat în sala Consiliului doar pentru a-și rosti discursul în cadrul reuniunii organismului format din 15 membri, la care au participat secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul de externe al Chinei, Wang Yi. Lavrov nu a ascultat pe nimeni altcineva vorbind.

Am observat astăzi că diplomații ruși fug la fel de apt ca și forțele rusești, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba la reuniunea Consiliului de Securitate privind responsabilitatea în Ucraina.

Consiliul, care s-a reunit pe tema Ucrainei pentru cel puțin a 20-a oară în acest an, nu a putut lua măsuri semnificative deoarece Rusia este membru permanent cu drept de veto, alături de Statele Unite, Franța, Marea Britanie și China. Lavrov a acuzat Kievul că amenință securitatea Rusiei și că calcă în picioare cu nerușinare drepturile rușilor și ale vorbitorilor de limbă rusă din Ucraina, adăugând că totul confirmă pur și simplu că decizia de a desfășura operațiunea militară specială era inevitabilă.

Kuleba din Ucraina a declarat: Cantitatea de minciuni venite din partea diplomaților ruși este de-a dreptul extraordinară.

Lavrov a declarat că țările care furnizează arme Ucrainei și îi antrenează soldații au fost părți la conflict, adăugând că fomentarea intenționată a acestui conflict de către Occidentul colectiv a rămas nepedepsită. Blinken a promis că Washingtonul va continua să sprijine Ucraina pentru a se apăra.

Însăși ordinea internațională pe care ne-am adunat aici pentru a o susține este distrusă sub ochii noștri. Nu-l putem lăsa pe președintele Putin să scape cu asta, a declarat el în fața consiliului, care s-a reunit în timpul întâlnirii anuale a liderilor mondiali pentru Adunarea Generală a ONU.

The post Lavrov apără Rusia în cadrul unei dezbateri ONU, plină de furie din cauza războiului din Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code