G20 ia în considerare o rezoluție de condamnare a invaziei rusești

războiul din Ucrainarăzboiul din Ucraina

  • Majoritatea membrilor G20 ar putea condamna ferm războiul din Ucraina.
  • Zelenski îndeamnă G20 să ajute la încetarea războiului, conform planului său.
  • Indonezia îndeamnă la acțiune în ceea ce privește problemele economice globale.

Liderii Grupului celor 20 de țări (G20) analizau marți un proiect de rezoluție în care majoritatea membrilor condamnă ferm războiul din Ucraina și subliniază că acesta exacerbează fragilitățile economiei globale, au declarat diplomați.

Summitul de pe insula indoneziană Bali este prima reuniune a liderilor G20 de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie. Războiul, pe care Rusia l-a descris ca fiind o operațiune militară specială”, a umbrit reuniunea, în ciuda apelurilor din partea gazdei, Indonezia, pentru unitate și pentru a se concentra asupra acțiunilor de rezolvare a problemelor economice globale, cum ar fi inflația și securitatea alimentară și energetică.

Majoritatea membrilor au condamnat cu fermitate războiul din Ucraina și au subliniat că acesta provoacă suferințe umane imense și exacerbează fragilitățile existente în economia globală”, se arată în proiectul de declarație de 16 pagini, potrivit unei copii consultate de Reuters.

Au existat alte opinii și evaluări diferite ale situației și ale sancțiunilor”, se arată în proiect, care a fost confirmat de un diplomat european. Acesta nu a fost adoptat de către lideri și este posibil să fie contestat de Rusia. O decizie privind rezoluția era puțin probabilă înainte de miercuri, au declarat diplomații.

Un oficial american a declarat anterior că Statele Unite se așteaptă ca G20 să condamne războiul Rusiei din Ucraina și impactul acestuia asupra economiei globale.

În trecut, reuniunile miniștrilor G20 nu au reușit să producă declarații comune din cauza dezacordului dintre Rusia și ceilalți membri cu privire la limbaj, inclusiv cu privire la modul de a descrie războiul din Ucraina.

The post G20 ia în considerare o rezoluție de condamnare a invaziei rusești appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code