Canada anunță un ajutor militar pentru Ucraina și sancțiuni pentru Rusia. Kremlinul ripostează

  • De când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, Canada a sancționat peste 1.400 de persoane.
  • Premierul Justin Trudeau a anunțat contribuția militară și sancțiunile în timp ce se afla în Bali, Indonezia, pentru a participa la summitul economic G20.
  • Potrivit Global Affairs Canada, sancțiunile au intrat în vigoare joi.

Canada a anunțat luni o asistență militară suplimentară de 375,7 milioane de dolari pentru Ucraina și sancțiuni care vizează aproape două duzini de ruși, ceea ce a determinat Kremlinul să pună pe lista neagră 100 de canadieni, printre care actorul Jim Carey și scriitoarea Margaret Atwood, ca represalii.

Premierul Justin Trudeau a anunțat contribuția militară și sancțiunile în timp ce se afla în Bali, Indonezia, pentru a participa la summitul economic G20.

Noi, împreună cu alți membri ai comunității internaționale, vom continua să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a trage Rusia la răspundere pentru acțiunile sale brutale împotriva Ucrainei”, a declarat premierul într-un comunicat.

Asistența constând în arme, precum și în echipamente de supraveghere și comunicații neletale, combustibil și medicamente ridică angajamentul militar total al Canadei față de Ucraina la peste 751 de milioane de dolari. Această sumă se adaugă, de asemenea, la asistența de 2,5 miliarde de dolari, inclusiv asistență umanitară și de altă natură, cu care Ottawa a contribuit la lupta Kievului împotriva Rusiei.

Mulțumesc, Justin Trudeau și [poporului canadian]”, a scris joi pe Twitter președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Aceasta este încă o dovadă că [Ucraina] și [Canada] sunt aliați adevărați care împărtășesc valori comune și au aceleași obiective.

Ne vom aminti mereu de ajutorul pe care sora [Canadei] ni l-a oferit în cele mai dificile momente. Împreună vom învinge!” Ottawa a adăugat, de asemenea, 23 de membri ai sectoarelor justiției și securității din Rusia, inclusiv ofițeri de poliție, procurori, judecători și funcționari de penitenciare, pe lista rușilor sancționați sub acuzația de implicare în încălcări grave și sistematice ale drepturilor omului împotriva liderilor opoziției, a declarat Trudeau.

Potrivit Global Affairs Canada, sancțiunile au intrat în vigoare joi. Ministrul afacerilor externe, Melanie Joly, a explicat pe Twitter că sunt incluși pe lista neagră cei responsabili de arestarea activistului rus Vladimir Kara-Mruza – care se află după gratii din aprilie din cauza criticilor sale la adresa războiului purtat de Kremlin – și cei care au decretat o vânătoare de vrăjitoare împotriva lui & alți disidenți ruși”.

De când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, Canada a sancționat peste 1.400 de persoane și entități acuzate de complicitate în războiul președintelui rus Vladimir Putin.

The post Canada anunță un ajutor militar pentru Ucraina și sancțiuni pentru Rusia. Kremlinul ripostează appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28477 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code