Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, acuzat de spălare de bani la New York

  • Avocatul apărării penale a fostului consilier principal al lui Trump la Casa Albă, Steve Bannon, a declarat că acesta s-a deplasat miercuri la New York pentru a se pregăti să se predea și să răspundă joi acuzațiilor dintr-un nou rechizitoriu.
  • Se știe că procuratura din Manhattan îl investighează pe Bannon în legătură cu strângerea de fonduri de 25 de milioane de dolari de la donatori pentru construirea unui zid la granița cu Mexicul.
  • Președintele de atunci, Donald Trump, l-a grațiat pe Bannon în 2021 într-un caz federal în care a fost acuzat, împreună cu alți trei bărbați, că ar fi fraudat donatori ai fondului pentru zid.

Fostul consilier al lui Donald Trump Steve Bannon va fi inculpat joi la New York pentru fraudă financiară într-o afacere de presupusă deturnare de fonduri pentru construcţia unui zid între SUA şi Mexic, într-un climat politic tensionat, potrivit Reuters și AFP.

Chiar înainte de a ajunge, în cursul dimineţii, la biroul procurorului din statul New York pentru districtul Manhattan, Alvin Bragg, Bannon a denunţat într-un comunicat ,,o urmărire judiciară fabricată împotriva lui, cu 60 de zile înainte de alegeri” , referindu-se la scrutinul de la jumătatea mandatului.

În faţa palatului de justiţie din sudul Manhattanului, unde s-au adunat numeroase camere de televiziune, el a declarat pentru CNN că este ,,persecutat” de justiţia new-yorkeză, ai cărei principali magistraţi, Letitia James şi Alvin Bragg, provin din Partidul Democrat.

Această figură a populismului de dreapta din SUA, consilier la Casa Albă al preşedintelui republican Trump (2017-2021) până în vara lui 2017, urma să fie inculpată la începutul după-amiezii, după cum a anunţat într-un comunicat procurorul Alvin Bragg. Asociaţia ,,We Build the Wall” ar urma să fie de asemenea inculpată.

O conferinţă de presă a lui Alvin Bragg şi Letitia James, procuroarea generală a acestui stat, era prevăzută la ora locală 13.00 (17.00 GMT), urmată de ,,inculparea” lui Bannon în faţa unui tribunal din statul New York.

Potrivit CNN, care îl citează pe avocatul Robert Costello, fosta eminenţă cenuşie a lui Donald Trump ar urma să pledeze ,,nevinovat„.

Potrivit presei, este vorba despre aceeaşi afacere care i-a adus în 2020 lui Bannon o primă inculpare pentru fraudă din partea justiţiei federale a SUA.

Fostul consilier al Casei Albe a fost arestat în august 2020, fiind acuzat că împreună cu alţi trei protagonişti a escrocat şi deturnat o parte din cele 25 de milioane de dolari primite de la donatori pentru a construi un zid între SUA şi Mexic, o promisiune de campanie a lui Donald Trump, ales în noiembrie 2016.

The post Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, acuzat de spălare de bani la New York appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code