Flux Stiri

Fostul ambasador britanic în Rusia: „Acțiunile forțelor rusești în Ucraina sunt malefice, dar, poate, de înțeles”

  • Andrew Wood, care a fost ambasador la Moscova în perioada 1995-2000, a vorbit despre atrocitățile pe care mulți le-au descris ca fiind crime de război și a spus că mulți din Rusia vor simpatiza cu Ucraina.
  • „Trebuie să ne amintim că acesta este un război la care iau parte mulți civili.
  • Este, de asemenea, un război pe care, în zona în care rușii l-au pierdut, unii dintre ei sunt probabil destul de speriați și reacțiile lor sunt în consecință răutăcioase, dar emoțional, poate, de înțeles”.

Andrew Wood, care a fost ambasador la Moscova în perioada 1995-2000, a vorbit despre atrocitățile pe care mulți le-au descris ca fiind crime de război și a spus că mulți din Rusia vor simpatiza cu Ucraina.

Acțiunile „malefice” ale soldaților ruși în Ucraina – cu peste 300 de cadavre descoperite în orașul Bucha, inclusiv civili cu mâinile legate la spate – sunt „poate de înțeles”, a declarat un fost ambasador britanic în Rusia, relatează INews.

Vorbind pentru Sky News despre ceea ce este posibil să spună această țară atunci când va fi interogată marți de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite cu privire la ultimele rapoarte privind crimele în masă din Ucraina, fostul diplomat a spus: „Vor fi negări viguroase, nu sunt ei, nu au făcut niciodată așa ceva, nu ar face niciodată”.

Vorbind în „apărarea ușoară” a rușilor după atrocitățile observate în orașul de navetiști, Bucha, care au stârnit o condamnare internațională, el a spus: „Trebuie să ne amintim că acesta este un război la care iau parte mulți civili. Este, de asemenea, un război pe care, în zona în care rușii l-au pierdut, unii dintre ei sunt probabil destul de speriați și reacțiile lor sunt în consecință răutăcioase, dar emoțional, poate, de înțeles”.

Dar Wood a adăugat că acțiunile Rusiei au fost „absolut de neiertat” și a sugerat că mulți ruși ar crede în acuzațiile de crime de război care au fost comise.

The post Fostul ambasador britanic în Rusia: „Acțiunile forțelor rusești în Ucraina sunt malefice, dar, poate, de înțeles” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code