Flux Stiri

O nouă variantă COVID, descoperită. Tulpina XE, o mutație între BA.1 și BA.2 Omicron

  • O nouă variantă COVID a fost descoperită în Regatul Unit. Primele indicii sugerează că ar putea fi cu 10% mai contagioasă decât alte mutaţii ale Omicron.
  • Autorităţile sanitare britanice studiază XE – o mutaţie a tulpinilor BA.1 şi BA.2 Omicron.
  • Până pe 22 martie, în Anglia au fost detectate 637 de cazuri de XE.

O nouă variantă COVID a fost descoperită în Regatul Unit. Primele indicii sugerează că ar putea fi cu 10% mai contagioasă decât alte mutaţii ale Omicron.

Autorităţile sanitare britanice studiază XE – o mutaţie a tulpinilor BA.1 şi BA.2 Omicron.

Până pe 22 martie, în Anglia au fost detectate 637 de cazuri de XE.

Profesorul Susan Hopkins spune că astfel de variante dispar de obicei „relativ repede”.

„Până în prezent nu există suficiente dovezi pentru a trage concluzii cu privire la transmisibilitate, gravitate sau eficienţa vaccinului”, a declarat Hopkins pentru „The Sun”.

Varianta a fost detectată, de asemenea, în Thailanda şi Noua Zeelandă.

Un raport al OMS arată, conform Sky News, că estimările din primele zile indică faptul că noua variantă ar putea fi cu 10% mai contagioasă decât BA.2.

„Cu toate acestea, concluzia necesită o confirmare suplimentară. XE aparţine variantei Omicron până când pot fi raportate diferenţe semnificative în ceea ce priveşte transmiterea şi caracteristicile bolii, inclusiv gravitatea”, au spus autorităţile sanitare britanice.

The post O nouă variantă COVID, descoperită. Tulpina XE, o mutație între BA.1 și BA.2 Omicron appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code