Fost consilier al Pentagonului: „Biden se pregătește să trimită trupe americane în Ucraina”

  • Preşedintele american ar putea trimite trupe americane într-o operaţiune de eliberare a teritoriilor ucrainene de sub ocupaţia rusească.
  • Cred că este o decizie foarte periculoasă şi necugetată, dar totul se îndreaptă spre ea” , a declarat colonelul în retragere al armatei americane şi fost consilier al şefului Pentagonului, Douglas MacGregor.
  • Douglas Abbott Macgregor (născut la 4 ianuarie 1953) este un colonel şi oficial guvernamental pensionar al armatei americane, precum şi autor, consultant şi comentator de televiziune.

Preşedintele american ar putea trimite trupe americane într-o operaţiune de eliberare a teritoriilor ucrainene de sub ocupaţia rusească, susţine fost consilier al şefului Pentagonului, Douglas MacGregor.

Fostul consilier crede că Biden se pregăteşte să trimită trupe în Ucraina 

„Preşedintele american Joe Biden ar putea trimite trupe americane în Ucraina pentru a opri războiul cu Rusia.

Conform observaţiilor mele, acum Statele Unite se pregătesc în mod activ să trimită militari în Ucraina.

Preşedintele poate face acest lucru fără consimţământul Congresului, folosindu-se de lacunele din sistemul legislativ.

Cred că este o decizie foarte periculoasă şi necugetată, dar totul se îndreaptă spre ea” , a declarat colonelul în retragere al armatei americane şi fost consilier al şefului Pentagonului, Douglas MacGregor pe canalul Харьков LIVE de pe Telegram. 

Douglas Macgregor este totuşi un republican neoconservator, dar şi rusofil în declaraţii

Douglas Abbott Macgregor (născut la 4 ianuarie 1953) este un colonel şi oficial guvernamental pensionar al armatei americane, precum şi autor, consultant şi comentator de televiziune.

În 2020, preşedintele Donald Trump l-a propus pe Macgregor drept ambasador în Germania, dar Senatul a blocat nominalizarea. La 11 noiembrie 2020, un purtător de cuvânt al Pentagonului a anunţat că Macgregor a fost angajat pentru a servi ca consilier principal al secretarului interimar al Apărării, post pe care l-a deţinut timp de mai puţin de trei luni.

În 2004, Macgregor a declarat că a sprijinit cu fermitate războiul împotriva Irakului şi a regretat că SUA nu au răsturnat regimul lui Saddam Hussein încă din timpul războiului din Golf în 1991.

Dar în 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea, Macgregor a apărut pe reţeaua de televiziune rusească RT, cerând anexarea Donbasului şi a spus că locuitorii regiunii „sunt de fapt ruşi, nu ucraineni” . Şi-a exprimat şi opoziţia faţă de intervenţia SUA în războiul din Kosovo 

După invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, Macgregor a apărut în trei emisiuni Fox News pentru a vorbi în sprijinul acţiunilor Rusiei.

Televiziunea de stat rusă a difuzat fragmente din apariţiile lui Macgregor, care includeau o caracterizare a preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyi drept o „marionetă” , că forţele ruse au fost „prea blânde” în primele zile ale invaziei şi că preşedintele rus Vladimir Putin era „demonizat” de către Statele Unite şi NATO.

Macgregor a spus că crede că Rusiei ar trebui să i se permită să pună mâna pe orice parte a Ucrainei vrea.

El a fost descris ca fiind „un crackpot rasist care este pro-Rusia , anti-Merkel , anti-musulman şi anti-mexican” , scrie Washington Post

Divizia 101 se află în România, gata să intervină în Ucraina, dar numai în caz de escaladare 

În prezent, trupe ale armatei americane şi Divizia 101 Aeropurtată se află la baza militară Mihail Kogălniceanu. Divizia 101 Aeropurtată a Armatei SUA a fost desfăşurată în Europa pentru prima dată după aproape 80 de ani, pe fondul tensiunilor crescute dintre Rusia şi NATO.

Unitatea de infanterie uşoară, supranumită „Screaming Eagles” , este pregătită să se desfăşoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă, scrie CBS News. Într-o operaţiune ofensivă pentru eliberarea teritoriilor ucrainene, Divizia 101 Aeropurtată ar urma să debarce în peninsula Crimeea. 

The post Fost consilier al Pentagonului: „Biden se pregătește să trimită trupe americane în Ucraina” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code