Expert: China va fi mai agresivă după ce Xi Jinping va obține al treilea mandat

Xi-JinpingXi-Jinping

  • El a consolidat puterea după ce a preluat funcția în 2012.
  • El a pregătit lucrurile pentru a deveni lider pe viață.
  • Xi nu intenționează să se retragă.

Posturi de poliție chinezești se deschid peste tot în lume, inclusiv în Statele Unite. Este un fenomen nou, fără precedent, care a început sub conducerea liderului chinez Xi Jinping.

Duminica aceasta, Xi Jinping ar putea deveni lider al Partidului Comunist Chinez pentru următorii cinci ani sau chiar mai mult. El a pregătit lucrurile pentru a deveni lider pe viață.

În general, nu există limite de mandat pentru secretarii generali ai Partidului Comunist Chinez, dar, în ultimele decenii, norma a fost ca liderii să se retragă după două mandate de cinci ani.

Dar se pare că Xi nu intenționează să se retragă. El a consolidat puterea după ce a preluat funcția în 2012. A eliminat rivalii politici printr-o așa-numită campanie anticorupție.

Dacă va obține un al treilea mandat în fruntea partidului, va fi într-o poziție privilegiată pentru a-și conduce agenda politică și mai departe. Pe plan intern, acest lucru ar putea însemna lucruri cum ar fi extinderea sferei de acțiune a partidului în societatea chineză. Dar la nivel global, ar putea însemna creșterea influenței și a proiecției puterii Chinei în străinătate și ar putea include extinderea prezenței poliției chineze în străinătate.

Bradley Thayer, membru fondator al Comitetului pentru pericolul prezent spune că în acest sens, China și-a împărtășit gândurile.

The post Expert: China va fi mai agresivă după ce Xi Jinping va obține al treilea mandat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code