Consilierul de securitate al SUA, Jake Sullivan, se întâlnește cu președintele Ucrainei pentru a arăta sprijinul său

  • Statele Unite sunt cel mai mare susținător financiar din lume al distrugerii armelor convenționale.
  • Sullivan a anunțat un pachet suplimentar de asistență pentru securitate în valoare de 400 de milioane de dolari.
  • Începând din 1993, Statele Unite au investit peste 4,7 miliarde de dolari pentru eliminarea în siguranță a minelor terestre și a armelor de război explozive.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, s-a întâlnit vineri la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a „sublinia” sprijinul SUA, anunțând totodată un nou pachet de asistență militară în valoare de 400 de milioane de dolari în contextul invaziei rusești.

Consilierul pe probleme de securitate națională Jake Sullivan s-a întâlnit astăzi la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu șeful biroului președintelui Andriy Yermak, cu ministrul Apărării Reznikov și cu alte persoane pentru a sublinia sprijinul ferm al Statelor Unite pentru Ucraina și poporul său în timp ce își apără suveranitatea și integritatea teritorială”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, într-un comunicat de presă.

Purtătoarea de cuvânt a mai spus că Sullivan a anunțat un pachet suplimentar de asistență pentru securitate în valoare de 400 de milioane de dolari, care include tancuri T-72 recondiționate, vehicule aeriene fără pilot și recondiționarea a 250 de rachete sol-aer HAWK pentru un eventual transfer către Ucraina, se mai arată în comunicatul de presă.

Consilierul de securitate al SUA a afirmat, de asemenea, că vor continua asistența economică și umanitară, precum și eforturile în curs de desfășurare cu partenerii pentru a trage Rusia la răspundere pentru agresiunea sa. Anterior, SUA au lansat un proiect de formare în domeniul deminării în Ucraina, acordând 47,6 milioane de dolari companiei Tetra Tech, Inc. din California, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, a precizat Departamentul de Stat.

La 30 septembrie, Departamentul a acordat 47,6 milioane de dolari companiei Tetra Tech, Inc. din Pasadena, California, pentru a oferi asistență umanitară urgentă în domeniul deminării în Ucraina, în fața războiului brutal de agresiune al Rusiei”, conform comunicatului publicat de Departamentul de Stat al SUA.

Începând din 1993, Statele Unite au investit peste 4,7 miliarde de dolari pentru eliminarea în siguranță a minelor terestre și a armelor de război explozive, precum și pentru securizarea și eliminarea în siguranță a armelor de calibru mic și armamentului ușor și a munițiilor în exces în peste 100 de țări și teritorii.

Potrivit declarației, Statele Unite sunt cel mai mare susținător financiar din lume al distrugerii armelor convenționale.

The post Consilierul de securitate al SUA, Jake Sullivan, se întâlnește cu președintele Ucrainei pentru a arăta sprijinul său appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31047 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code