Coreea de Nord lansează mai multe rachete în mare, pe fondul unei demonstrații de forță a SUA

  • Zborurile B-1B au fost o demonstrație de forță familiară în perioadele anterioare de tensiuni cu Coreea de Nord.
  • Statul Major interarme al Coreei de Sud a declarat sâmbătă că rachetele au zburat la aproximativ 130 de kilometri spre marea de vest a Nordului.
  • Coreea de Nord a descris acțiunile sale militare ca fiind un răspuns adecvat la exercițiile aeriene combinate SUA-Coreea de Sud.

Armata sud-coreeană a declarat că Coreea de Nord a lansat patru rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în mare, adăugându-se astfel la seria de demonstrații de armament din această săptămână, care a crescut tensiunile în regiune.

Statul Major interarme al Coreei de Sud a declarat sâmbătă că rachetele au zburat la aproximativ 130 de kilometri spre marea de vest a Nordului.

Coreea de Nord a lansat în această săptămână zeci de rachete în mare, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală care a declanșat avertismente de evacuare în nordul Japoniei, și a efectuat zboruri cu avioane de război în interiorul teritoriului său.

Coreea de Nord a descris acțiunile sale militare ca fiind un răspuns adecvat la exercițiile aeriene combinate SUA-Coreea de Sud, pe care le-a numit o manifestare a isteriei de confruntare militară” a SUA.
Statele Unite au zburat sâmbătă deasupra Coreei de Sud cu două bombardiere supersonice B-1B în ultimele zile ale exercițiilor comune, într-o demonstrație de forță menită să intimideze Coreea de Nord în legătură cu intensificarea activității sale de testare.

Exercițiul Vigilant Storm”, la care au participat aproximativ 240 de avioane de război, inclusiv avioane de luptă avansate F-35 din ambele țări, a declanșat o reacție furioasă din partea Coreei de Nord.

Ministerul nord-coreean de Externe a declarat că Coreea de Nord va răspunde cu „cea mai dură contracarare” la orice încercare a forțelor ostile” de a încălca suveranitatea sau interesele sale de securitate.

Zborurile B-1B au fost o demonstrație de forță familiară în perioadele anterioare de tensiuni cu Coreea de Nord. Avioanele au apărut ultima dată în regiune în 2017, în timpul unei alte serii provocatoare de demonstrații de arme nord-coreene. Dar survolurile fuseseră întrerupte în ultimii ani, deoarece SUA și Coreea de Sud și-au întrerupt exercițiile la scară largă pentru a sprijini eforturile diplomatice ale administrației Trump cu Coreea de Nord și din cauza COVID-19.

Aliații și-au reluat antrenamentele pe scară largă în acest an, în timp ce Coreea de Nord și-a accelerat testele de armament într-un ritm record, exploatând o diviziune în Consiliul de Securitate al ONU adâncită din cauza războiului Rusiei în Ucraina ca o fereastră pentru a accelera dezvoltarea armelor.

The post Coreea de Nord lansează mai multe rachete în mare, pe fondul unei demonstrații de forță a SUA appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28477 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code