Armata ucraineană cere sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei

lansatoare de rachete M270lansatoare de rachete M270

  • Armata ucraineană a cerut, luni, sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei, în contextul intensificării bombardamentelor ruse.
  • Germania a livrat până acum Ucrainei un singur sistem de tip IRIS-T.
  • Rusia a lansat luni aproximativ 50 de rachete de croazieră spre ţinte din Ucraina, conform autorităţilor militare ucrainene.

Armata ucraineană a cerut, luni, sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei, în contextul intensificării bombardamentelor ruse, informează postul de televiziune CNN.

Avem nevoie de sisteme antiaeriene suplimentare. Sistemele menţionate deja, cele germane, de tip IRIS-T, avem nevoie de mai multe”, a declarat luni Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene ucrainene.

Germania a livrat până acum Ucrainei un singur sistem de tip IRIS-T. Acest sistem funcţionează şi a funcţionat astăzi, cu o eficienţă de sută la sută. Vrem ca germanii să intensifice producţia”, a subliniat oficialul militar ucrainean.

Iurii Ihnat a menţionat şi sistemul american NASAMS, care urmează să fie livrat Ucrainei. Sunt două baterii, avem nevoie de mai multe”, a insistat el, cerând şi sisteme sol-aer HAWK, de fabricaţie americană, dar care ar urma să fie livrate de Spania.

Rusia a lansat luni aproximativ 50 de rachete de croazieră spre ţinte din Ucraina, conform autorităţilor militare ucrainene. Atacurile au vizat în principal obiective ale infrastructurii esenţiale din Ucraina.

Aproximativ 270.000 de apartamente din Kiev au rămas fără electricitate din cauza bombardamentelor, iar 40% dintre locuitorii Capitalei nu au apă curentă, a declarat primarul Vitali Klitschko, subliniind că sunt acţiuni în curs pentru remedierea unora dintre avarii.

The post Armata ucraineană cere sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code