- Aspectul feței lui Lalit Patidar seamănă foarte mult cu creatura mitică a unui vârcolac, de unde și numele afecțiunii, iar el a povestit cum copiii din India se tem de el.
- Studentul din micul sat Nandleta din Madhya Pradesh este unul dintre cele doar cincizeci de persoane care au fost diagnosticate cu această afecțiune încă din Evul Mediu.
- El a declarat: „Copiii erau îngrijorați că mă voi întoarce să îi mușc ca un animal”.
Un adolescent care suferă de „sindromul rar al vârcolacului” a dezvăluit cum copiii mici se sperie de el și se tem că îi va mușca ca un animal. Lalit Patidar, în vârstă de 17 ani, din India, s-a născut cu hipertricoză, o afecțiune caracterizată prin creșterea anormală a părului pe față, pe brațe și pe alte părți ale corpului.
Aspectul feței sale seamănă mult cu creatura mitică a unui vârcolac, de unde și numele afecțiunii. Studentul din micul sat Nandleta din Madhya Pradesh este unul dintre cele doar cincizeci de persoane care au fost diagnosticate cu această afecțiune încă din Evul Mediu.
„Provin dintr-o familie normală, tatăl meu este fermier, iar în prezent sunt elev în ultimul an de liceu și studiez în clasa a 12-a. În același timp, îmi ajut tatăl la muncile agricole”, a declarat Patidar. El a spus că copiii mici se speriau când îl vedeau, iar când era copil nu înțelegea acest lucru, dar pe măsură ce a crescut și-a dat seama că starea lui nu era ca a celorlalți.
El a continuat: „Copiii erau îngrijorați că mă voi întoarce să îi mușc ca un animal”. Hipertricoza este o cantitate anormală de păr crescut pe corp. Cele două tipuri distincte de hipertricoză sunt hipertricoza generalizată, care apare pe tot corpul, și hipertricoza localizată, care este limitată la o anumită zonă.
Mai mulți artiști de circ din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, cum ar fi Julia Pastrana, aveau hipertricoză. Mulți dintre ei au lucrat ca „ciudați” și au fost promovați ca având trăsături asemănătoare cu cele ale animalelor.
Patidar a declarat: „Am avut părul acesta toată viața mea, părinții mei spun că doctorul m-a ras la naștere, dar nu am observat cu adevărat că ceva era diferit la mine până când am avut în jur de șase sau șapte ani. Atunci am observat pentru prima dată că părul îmi creștea pe tot corpul, așa cum nu cunoșteam pe nimeni altcineva. Colegii mei de școală obișnuiau să mă tachineze, îmi strigau „maimuță maimuță”, oamenii îmi spun că este foarte înfricoșător, iar alții mă mai tachinează spunându-mi fantomă, ei cred că sunt un fel de ființă mitică, dar nu sunt aceste lucruri. Când eram tânăr, am avut oameni care au aruncat cu pietre în mine, este nedrept pentru un copil care nu a cunoscut nimic diferit. Încet-încet mi-am dat seama că am păr pe tot corpul și că sunt diferit de oamenii obișnuiți într-un mod bun, sunt unic”, a spus el.
El a continuat: „Am ajuns să învăț multe lucruri în timpul călătoriei mele, cel mai important este că am învățat că sunt unul la un milion, că nu ar trebui să renunț niciodată și că trebuie să trăiesc viața la maxim, vreau să merg mereu înainte și să fiu fericit.”
The post Băiatul cu sindromul vârcolacului: „Copiii sunt speriați de mine și se tem că îi voi mușca” appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Lasă un răspuns