Angajații tineri sunt reticenți în a lucra ore suplimentare. De ce se opun cu fermitate muncii suplimentare?

angajați remoteangajați remote

  • O structură interesantă este observată de noii angajați.
  • Colegii lor mai tineri se opun cu fermitate muncii suplimentare, chiar dacă aceasta implică o anumită compensație.
  • Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru?

O structură interesantă este observată de noii angajați. Colegii lor mai tineri se opun cu fermitate muncii suplimentare, chiar dacă aceasta implică o anumită compensație.

Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru?

După pandemie, noii angajați au descoperit că pot decide singuri câte ore să se dedice muncii lor, în loc să fie țintuiți la birou de la 9 la 5. Noua normalitate este ca munca să se potrivească cu viața personală, nu invers.

Majoritatea managerilor acceptă acest lucru ca pe o opțiune bună și nu își obligă angajații să își desfășoare activitatea din spațiul de birou obligatoriu. Acest lucru înseamnă că colegii mai experimentați devin și mai împovărați ca responsabili ai echipei.

Potrivit unui sondaj realizat în iulie 2022 în rândul a 2.000 de lucrători din SUA și Marea Britanie, realizat de către centrul de lucru digital Qatalog și platforma de dezvoltare de software Gitlab, 74% dintre cadrele de conducere sunt capabile să muncească mai mult, în comparație cu doar 24% dintre angajații juniori.

Lucrul de acasă poate fi deosebit de atrăgător, dar uneori înseamnă să lucrezi mult mai multe ore decât la birou. De aceea, cei mai mulți angajați juniori își limitează timpul petrecut în spatele unui computer încă de la interviul de angajare.

Liderii buni își dau seama că productivitatea nu este direct legată de timpul petrecut în cadrul companiei. Un angajat bine organizat poate lucra mai bine într-un birou de acasă timp de 2 ore, decât o persoană care se plictisește așteptând să se termine ziua de lucru.

Diferența dintre angajații seniori și cei mai tineri constă în disponibilitatea de a face compromisuri. Din ce în ce mai mult, sub presiunea experienței de viață, angajații cu vechime sunt mai dispuși să facă un pas înapoi și să preia mai multă muncă pentru a nu stârni mânia șefului împotriva lor. În cazul noilor angajați, nu există o astfel de tendință, deoarece aceștia își cunosc valoarea și competențele și își pot găsi rapid un nou loc de muncă.

The post Angajații tineri sunt reticenți în a lucra ore suplimentare. De ce se opun cu fermitate muncii suplimentare? appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30714 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code