Alexander Lukașenko afirmă că Ucraina plănuiește un atac asupra Belarusului

Președintele bielorus Aleksandr LukașenkoPreședintele bielorus Aleksandr Lukașenko

  • Nu ar trebui să existe niciun război pe teritoriul Belarusului, a adăugat Lukașenko.
  • Rusia și Belarus vor desfășura o forță militară comună.
  • Belarus trebuie să aibă planuri în avans pentru a contracara tot felul de ticăloși care încearcă să ne tragă în luptă, a declarat Lukașenko.

Liderul autoritar al Belarusului, Alexander Lukașenko, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a afirmat la 10 octombrie că Ucraina pregătește un atac asupra teritoriului țării sale și a declarat că Rusia și Belarus vor desfășura o forță militară comună.

Am spus deja că astăzi Ucraina nu doar discută, ci plănuiește atacuri pe teritoriul Belarusului, a declarat Alexander Lukașenko, citat de agenția de presă de stat Belta, în timpul unei întâlniri cu oficiali din domeniul securității.

Am convenit să desfășurăm o grupare regională a Federației Ruse și a Republicii Belarus, a adăugat el, fără a preciza unde vor fi desfășurate trupele.

El a precizat că formarea acestor trupe a început în urmă cu două zile, coincizând cu o explozie pe un pod care leagă Crimeea de Rusia, explozie pe care Moscova a pus-o pe seama Ucrainei.

Belarus trebuie să aibă planuri în avans pentru a contracara tot felul de ticăloși care încearcă să ne tragă în luptă, a declarat Lukașenko. Nu ar trebui să existe niciun război pe teritoriul Belarusului, a adăugat el.

Belarus se bazează financiar și politic pe aliatul său cheie, Rusia. Forțele ruse au folosit Belarusul ca punct de pregătire pentru invazia din 24 februarie a Ucrainei, trimițând trupe și echipamente în nordul Ucrainei de la baze din Belarus.

The post Alexander Lukașenko afirmă că Ucraina plănuiește un atac asupra Belarusului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code