Trei economiști din SUA au primit Premiul Nobel pentru activitatea lor privind băncile și criza financiară

  • Premiul a fost înmânat lui Ben S Bernanke, Douglas W Diamond și Philip H Dybvig.
  • Acesta a fost ultimul premiu Nobel acordat în acest an.
  • Câștigătorii premiilor Nobel pentru pace, literatură, medicină, chimie și fizică au fost anunțați săptămâna trecută.

Trei economiști din Statele Unite au primit luni Premiul Nobel pentru economie pentru cercetările lor privind băncile și crizele financiare.

Academia Regală Suedeză de Științe, care decernează în fiecare an premiul Nobel pentru economie, a declarat că economiștii Ben S Bernanke, Douglas W Diamond și Philip H Dybvig au îmbunătățit semnificativ înțelegerea rolului băncilor în economie, în special în timpul crizelor financiare.

Descoperirile lor au îmbunătățit modul în care societatea tratează crizele financiare, a precizat academia. O descoperire importantă din cercetările lor este motivul pentru care evitarea colapsului bancar este vitală.

Acesta a fost ultimul premiu Nobel acordat în acest an. Câștigătorii premiilor Nobel pentru pace, literatură, medicină, chimie și fizică au fost anunțați săptămâna trecută.

Anul trecut, jumătate din premiu i-a fost acordat lui David Card de la Universitatea California din Berkeley, în timp ce cealaltă jumătate a fost împărțită între Joshua Angrist de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts și Guido Imbens de la Universitatea Stanford.

Cei trei au primit premiul pentru cercetările lor privind utilizarea experimentelor naturale asupra impactului salariului minim, imigrației și educației asupra pieței muncii.

Premiul pentru fizică din acest an a fost acordat lui Alain Aspect, John Francis Clauser şi Anton Zeilinger, pentru descoperiri în domeniul mecanicii cuantice. Premiul pentru chimie a fost împărţit între Carolyn R. Bertozzi, Morten Meldal şi K. Barry Sharpless.

Premiul pentru medicină a fost acordat lui Svante Paabo pentru descoperirile sale privind genomul homininilor dispăruţi şi evoluţia umană. Premiul pentru literatură a fost acordat scriitoarei franceze Annie Ernaux.

The post Trei economiști din SUA au primit Premiul Nobel pentru activitatea lor privind băncile și criza financiară appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29840 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code