Adrian Marinescu: „2022 este perioada de conviețuire cu virusul”

  • Directorul medical al Institutului Matei Balș susține că perioada de conviețuire cu virusul a început deja.
  • „Eu cred că va fi un interval scurt și că nu va mai trece mult timp până când vom avea măsurile de relaxare care vor veni treptat”, a precizat medicul Adrian Marinescu, în direct la Aleph News.
  • Marinescu mai spune că în România nu s-a renunțat încă la restricții deoarece valul 5 al pandemiei a început mai târziu decât în alte țări.

Medicul Adrian Marinescu consideră că anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul. „Cred că deja am început această perioadă”, mai spune specialistul care vorbește și despre reintroducerea măsurilor de relaxare.

Directorul medical al Institutului Matei Balș susține că perioada de conviețuire cu virusul a început deja.

Ne trebuie puțină răbdare. Vă aduceți aminte că discutam și în urmă cu câteva luni despre faptul că luna martie va fi o lună echilibrată și că, în general, anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul, pe care cred că deja am început-o”, a declarat Adrian Marinescu, la Aleph News.

Marinescu mai spune că în România nu s-a renunțat încă la restricții deoarece valul 5 al pandemiei a început mai târziu decât în alte țări.

„Să luăm în calcul faptul că noi am avut oricum un decalaj la începutul valului 5. De altfel, cam în toate valurile din pandemie România a intrat ceva mai târziu. Aici discutăm de rata de vaccinare care sigur că este extrem de importantă, dar discutăm și de cei care au trecut prin boală. În mod clar în țările care au intrat mai repede în valul 5 lucrul acesta deja s-a întâmplat”, a adăugat Marinescu.

Drept urmare, măsurile de relaxare ar putea să fie introduse treptat în scurt timp, susține medicul.

„Eu cred că va fi un interval scurt și că nu va mai trece mult timp până când vom avea măsurile de relaxare care vor veni treptat”, a precizat medicul Adrian Marinescu.

The post Adrian Marinescu: „2022 este perioada de conviețuire cu virusul” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29843 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code