Elon Musk a donat o parte din avere unei organizații caritabile

  • Directorul executiv al companiei de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a donat 5,74 miliarde de dolari unei organizații caritabile, al cărei nume nu a fost dezvăluit.
  • Depunerea sa la Comisia de Valori Mobiliare din SUA a fost prezentată luni.
  • Musk critică hotărârea politicienilor democrați, care vor să impună taxe extra pentru miliardari.

Elon Musk a donat 5,74 miliarde de dolari unei organizaţii de caritate. Recent s-a certat cu politicieni democraţi pentru că aceştia vor să impună taxe extra miliardarilor.

Directorul executiv al companiei de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a donat un total de 5.044.000 de acţiuni unei organizaţii de caritate în perioada 19 noiembrie-29 noiembrie 2021. Depunerea sa la Comisia de Valori Mobiliare din SUA a fost prezentată luni.

Donaţia a fost în valoare de 5,74 miliarde de dolari, pe baza preţurilor de închidere ale acţiunilor Tesla în cele cinci zile în care a donat acţiunile, raportează Reuters

Dosarul nu a dezvăluit numele organizaţiei de caritate.

Recent, Musk a făcut schimb cu politicienii democraţi Bernie Sanders şi Elizabeth Warren privind propunerile lor controversate de a taxa extra miliardarii.

Analiştii au spus că ar exista un avantaj fiscal Musk. Acest lucru se datorează faptului că acţiunile care sunt donate unor organizaţii de caritate nu sunt supuse impozitului pe câştigurile de capital.

Beneficiul său fiscal ar fi uriaş. El ar economisi între 40% şi 50% din impozitul de 5,7 miliarde de dolari dacă ar putea lua deducerea din venitul său din California şi ar evita impozitul pe câştiguri pe care ar trebui să-l plătească”, a spus Bob Lord, un membru asociat la Institutul pentru Studii Politice care studiază politica fiscală.

The post Elon Musk a donat o parte din avere unei organizații caritabile appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29843 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code