Ziua Mondială a Alimentației. De ce mai mult de 800 de milioane de oameni suferă de foame în fiecare zi, în ciuda unor rezerve globale adecvate

  • România, cât și multe alte state ale lumii sărbătoresc Ziua Internațională a Alimentației.
  • Șapte sute optzeci și cinci de milioane de oameni nu au suficientă hrană pentru a susține un stil de viață sănătos.
  • Alimentația precară cauzează 45% din decesele copiilor cu vârsta sub cinci ani.

Astăzi este ziua în care renunți la fast food, dulciuri, produse de patiserie și sucuri acidulate și totodată ai mai multă grijă de corpul tău. Astăzi e Ziua Internațională a Alimentației.

Decizia de a marca Ziua mondială a alimentaţiei la 16 octombrie a fost luată în cadrul celei de-a XX-a sesiuni a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), care s-a desfăşurat la Roma, în perioada 10-28 noiembrie 1979.

Data de 16 octombrie reprezintă ziua înfiinţării FAO, în 1945, la Quebec (www.fao.org). Adunarea Generală a ONU a ratificat această decizie la 5 decembrie 1980 şi a cerut guvernelor şi organizaţiilor internaţionale, naţionale şi locale să celebreze în fiecare an Ziua mondială a alimentaţiei, care a fost marcată pentru prima dată în 1981.

Scopul instituirii acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor alimentare ce pot apărea pe termen lung, de a promova solidaritatea naţională şi internaţională în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei, de a încuraja o atenţie sporită asupra producţiilor agricole, de a promova un transfer de cunoştinţe, dar şi de echipamente către ţările în curs de dezvoltare, mai ales în sprijinul micilor fermieri, de a încuraja cooperarea economică şi tehnică între ţările în curs de dezvoltare în domenii precum agricultură, silvicultură, piscicultură, nutriţie şi dezvoltare rurală.

Ana Măiță, președintele asociației „Mame pentru Mame” îți vorbește despre ce înseamnă o dietă sănătoasă și echilibrată.

The post Ziua Mondială a Alimentației. De ce mai mult de 800 de milioane de oameni suferă de foame în fiecare zi, în ciuda unor rezerve globale adecvate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code