Zelenski către liderii G20: „Există un terorist printre voi, de care trebuie să vă protejați”

zelenskizelenski

  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat miercuri, 16 noiembrie, liderilor G20 că printre ei se află un stat terorist”, acuzând Rusia de atacul cu rachete asupra Poloniei.
  • Polonia a declarat că nu există dovezi clare cu privire la cine a lansat racheta.
  • Cu toate acestea, Zelenski s-a grăbit să arate cu degetul spre Rusia, care a lansat marți un val de atacuri în Ucraina, lăsând milioane de gospodării fără energie electrică.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat miercuri, 16 noiembrie, liderilor G20 că printre ei se află un stat terorist”, acuzând Rusia de atacul cu rachete asupra Poloniei, care a ucis două persoane. Vorbind prin conexiune video, Zelenski a calificat atacul drept „o adevărată declarație adusă de Rusia pentru summitul G20″, potrivit unei copii a discursului său consultată de AFP.

Polonia a declarat că nu există dovezi clare cu privire la cine a lansat racheta, iar președintele american Joe Biden a declarat că este puțin probabil” ca aceasta să fi fost lansată din Rusia, care a negat implicarea. Cu toate acestea, Zelenski s-a grăbit să arate cu degetul spre Rusia, care a lansat marți un val de atacuri în Ucraina, lăsând milioane de gospodării fără energie electrică.

El s-a adresat miercuri pentru a doua oară la summitul G20, dar mai mulți lideri plecaseră deja de pe insula indoneziană Bali, care găzduiește reuniunea. Printre aceștia s-a aflat și ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care a plecat marți seara.

Cei care au rămas l-au auzit pe Zelenski spunând la summit: Există un stat terorist printre voi, iar noi ne apărăm împotriva lui. Aceasta este realitatea”. Zelenski, care s-a adresat marți liderilor printr-o conexiune video pentru a îndemna la încetarea războiului, a cerut o reacție rapidă” la atacul din Polonia.

Dar aliații săi au acționat cu prudență, Biden afirmând că orice răspuns va veni doar după o anchetă. Ne vom asigura că ne dăm seama exact ce s-a întâmplat… și apoi vom stabili în mod colectiv următorul pas”, a declarat el după ce s-a întâlnit cu G7 și alți aliați în marja summitului.

El a mai spus că „informațiile preliminare” sugerează că racheta nu a fost lansată din Rusia. „Este puțin probabil… că a fost lansată din Rusia”, a spus el. „Dar vom vedea”.

The post Zelenski către liderii G20: „Există un terorist printre voi, de care trebuie să vă protejați” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28477 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code