Washington: Nu există indicii că Rusia a decis să utilizeze arme nucleare împotriva Ucrainei

  • SUA nu are indicii că Rusia ar intenţiona să utilizeze arme nucleare în conflictul cu Ucraina, afirmă un oficial de la Washington.
  • Nu există indicii că Rusia a decis să utilizeze arme nucleare, biologice sau chimice împotriva Ucrainei, a declarat un oficial american, sub protecţia anonimatului,.
  • Ministrul rus de Externe, Serghei Şoigu, a avertizat duminică, într-o conversaţie cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, că Ucraina pregăteşte un atac cu dispozitive radioactive artizanale.

Administraţia SUA nu are indicii că Rusia ar intenţiona să utilizeze arme nucleare în conflictul cu Ucraina, afirmă un oficial de la Washington, după o conversaţie între oficiali militari din cele două ţări.

Nu există indicii că Rusia a decis să utilizeze arme nucleare, biologice sau chimice împotriva Ucrainei, a declarat un oficial american, sub protecţia anonimatului, potrivit agenţiei Reuters.

Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, a discutat luni, prin telefon, cu Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, pe fondul acuzaţiilor Moscovei că Ucraina ar intenţiona să lanseze un atac radiologic.

Ministrul rus de Externe, Serghei Şoigu, a avertizat duminică, într-o conversaţie cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, că Ucraina pregăteşte un atac cu dispozitive radioactive artizanale. Moscova a atras atenţia şi Franţei şi Marii Britanii asupra riscurilor unui astfel de atac.

Însă Casa Albă a respins imediat acuzaţiile Moscovei la adresa Kievului, pe care le consideră „o acţiune falsă de transparenţă” . Acuzaţiile Rusiei au fost respinse şi de Franţa, Marea Britanie şi NATO.

Ucraina susţine că Rusia pregăteşte un atac radiologic pe care îl va atribui armatei ucrainene.

The post Washington: Nu există indicii că Rusia a decis să utilizeze arme nucleare împotriva Ucrainei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code