Volodimir Zelenski va participa, joi, prin videoconferință, la summitul NATO

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, li se va adresa prin videoconferinţă participanţilor la summitul Alianţei Nord-Atlantice, programat joi la Bruxelles.
  • NATO a respins de mai multe ori cererile preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, privind instituirea unei zone de interdicţie aeriană.
  • Volodimir Zelenski a admis că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, li se va adresa prin videoconferinţă participanţilor la summitul Alianţei Nord-Atlantice, programat joi la Bruxelles, anunţă un oficial din cadrul NATO, citat de cotidianul Le Monde.

Aceasta va fi o oportunitate pentru liderii statelor din cadrul NATO să îl asculte pe preşedintele Zelenski vorbind direct despre situaţia catastrofală în care se află poporul ucrainean din cauza agresiunii militare a Rusiei„, a declarat un oficial din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Serghii Nikiforov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei de la Kiev, a confirmat pentru agenţia Interfax-Ukraine că preşedintele Volodimir Zelenski va participa „în mod activ” la summitul NATO, parţial sau total, prin videoconferinţă. Zelenski va cere asistenţă din partea NATO pentru oprirea invaziei militare ruse.

„Acest lucru poate fi făcut în mai multe moduri. Prin impunerea de interdicţii de acces în spaţiul aerian ucrainean, prin oferirea unor mijloace puternice de apărare aeriană sau aviaţie”, a explicat oficialul ucrainean, precizând că nu crede că la summit vor fi discutate noi formule de garantare a securităţii Ucrainei.

NATO a respins de mai multe ori cererile preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, privind instituirea unei zone de interdicţie aeriană, argumentând că ar apărea riscuri privind o confruntare militară directă cu Rusia. Săptămâna trecută, Volodimir Zelenski a admis că Ucraina nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul opoziţiei vehemente a Rusiei.

The post Volodimir Zelenski va participa, joi, prin videoconferință, la summitul NATO appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30705 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code