,,Vine iarna. Să rămânem împreună”. Cum sunt îndemnaţi germanii să economisească energia electrică, apa şi căldura până în 2024

ScholzScholz

  • Cum sunt îndemnaţi germanii să economisească energia electrică, apa şi căldura până în 2024.
  • ,,Vine iarna. Să rămânem împreună”. Guvernul german face apel la cetăţeni să economisească energia electrică pentru ca Germania să treacă cu bine peste iarnă.
  • Guvernul Olaf Scholz va economisi energia, apa şi căldura până în anul 2024.

Cum sunt îndemnaţi germanii să economisească energia electrică, apa şi căldura până în 2024. ,,Vine iarna. Să rămânem împreună”. Guvernul german face apel la cetăţeni să economisească energia electrică pentru ca Germania să treacă cu bine peste iarnă.

Interzicerea încălzirii piscinelor private folosind gaz sau electricitate

Panourile luminoase de publicitate trebuie să fie oprite după ora 22:00, cu doar câteva excepţii. Dacă reclamele servesc la siguranţa traficului, acestea rămân pornite, de exemplu, la pasajele subterane ale căilor ferate. Lămpile stradale rămân şi ele aprinse, iar vitrinele magazinelor pot continua să fie iluminate.

Este posibil ca monumentele şi alte clădiri să nu mai fie iluminate noaptea. Cel puţin nu din motive pur estetice. Cu toate acestea, iluminatul de urgenţă nu va fi oprit, iar iluminarea este permisă pentru evenimente culturale şi festivaluri publice.

În clădirile publice, holurile şi coridoarele nu vor mai fi încălzite în general, iar temperatura în birouri va fi limitată la maxim 19 grade. În locurile în care se efectuează lucrări fizice grele, temperaturile vor fi şi mai scăzute pe viitor. Totuşi, restricţiile nu se aplică instituţiilor sociale precum spitale, centre  de îngrijire şi şcoli, unde temperaturile mai ridicate ale aerului sunt esenţiale pentru „sănătatea oamenilor care petrec timpul acolo”, potrivit Ministerului Economiei.

Reducerea apei calde – de asemenea, în clădirile publice, încălzitoarele instantanee de apă sau rezervoarele de apă caldă trebuie să fie oprite dacă sunt folosite în principal pentru spălarea mâinilor. Se fac excepţii pentru instituţiile medicale, şcoli şi centre de zi. Unele oraşe merg şi mai departe. Acolo, duşurile din piscine şi săli de sport vor rămâne neîncălzite.

Piscinele private nu mai pot fi încălzite cu gaz şi electricitate, cu excepţia centrelor de dezintoxicare, a facilităţilor de agrement şi a hotelurilor. Noile reglementări se vor aplica iniţial până la sfârşitul lunii februarie.

Un al doilea set de reguli va intra în vigoare în octombrie, se va aplica timp de doi ani  şi va prevedea măsuri de economisire a energiei pe termen mai lung. De exemplu, toţi proprietarii de clădiri cu sistem de încălzire pe gaz trebuie să facă un control al eficienţei încălzirii.

Ministrul Economiei, Robert Habeck de la Partidul Verzilor,  spune că se aşteaptă ca măsurile de economisire să reducă consumul de gaze „cu aproximativ  2,5%” şi o numeşte o „contribuţie mică, dar indispensabilă”.

Pe fondul penuriei de gaze cauzate de lipsa aprovizionării cu gaze ruseşti, ţările UE s-au angajat să-şi reducă consumul  de gaze cu 15%. În Germania, ţinta de reducere a fost stabilită la 20%, transmite Deutsche Welle.

Printr-un clip video,  guvernul german face apel la cetăţeni să economisească energia electrică pentru ca Germania să treacă cu bine peste iarnă. 

The post ,,Vine iarna. Să rămânem împreună”. Cum sunt îndemnaţi germanii să economisească energia electrică, apa şi căldura până în 2024 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31382 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code