Vaccinarea cu doza a treia începe azi. Personalul medical, persoanele vulnerabile, dar și cei care au primit a doua doză acum 6 luni se pot imuniza

  • La 9 luni de la începerea vaccinării, începe administrarea celei de-a treia doze anti-COVID.
  • Persoanele vizate sunt cele cu boli cronice, cele peste 65 de ani, personalul medical, dar și cele care au cel puțin 6 luni de la rapel.
  • Doza a treia va fi făcută doar cu vaccinuri pe bază de ARN mesager.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19 începe marți.

Potrivit deciziei adoptate miercuri de CNCAV, pe lângă persoanele vulnerabile și cele cu risc mare de expunere, din sănătate și învățământ, accesul la administrarea dozei a 3-a este permis tuturor persoanelor care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a doua.

Administrarea dozei a treia este recomandată persoanelor vulnerabile, cele peste 65 de ani, cu boli cronice, personal din centrele medico-sociale, persoanelor cu risc mare de expunere, angajați din sănătate și învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel, a transmis CNCAV.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Ce alte țări au început administrarea celei de-a treia doze

Ungaria a fost prina țară din UE care a început administrarea dozei 3. În Israel, până acum, în jur de 3 milioane de oameni au făcut cea de a treia injecție, iar autoritățile anunță că numărul cazurilor a început să scadă.

Și Grecia, Germania, Franța, Danemarca și Belgia au lansat campania pentru doza 3.

The post Vaccinarea cu doza a treia începe azi. Personalul medical, persoanele vulnerabile, dar și cei care au primit a doua doză acum 6 luni se pot imuniza appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Leontiuc Marius 1437 de articole
Absolvent studii Universitare; Student Universitatea de Vest - Facultatea de Drept; Absolvent Cursuri de Jurnalism Academia Britanică Absolvent JURNALISM EDITORIAL - LONDON SCHOOL UNIVERSITY