USR cere demisia sau demiterea ministrului Lucian Bode după raportul Comisiei de Etică asupra tezei de doctorat

lucian-bodelucian-bode

  • Comisia de etică a Universităţii Babeş‐Bolyai din Cluj‐Napoca a analizat lucrarea de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode şi a constatat „o serie de abateri de la bunele norme de publicare: erori de citare şi unele fragmente plagiate”.
  • Cristian Ghinea, care a iniţiat demersul de transcriere a tezei de doctorat a lui Bode, a reacţionat de asemenea şi aminteşte că Adrian Ivan, coordonatorul tezei continuă să aibă job şi la UBB şi la SRI.
  • În cazul în care Lucian Bode nu va demisiona, USR îi solicită premierului Nicolae Ciucă să-l revoace de la conducerea MAI.

Preşedintele USR Cătălin Drulă îi cere demisia de urgenţă din Guvernul României sau, în caz contrar, revocarea lui Lucian Bode din fruntea MAI, după ce Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai a confirmat că ministrul de Interne a plagiat în teza de doctorat.

„Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Aşteptăm demisia din Guvern”, a scris Cătălin Drulă.

În cazul în care Lucian Bode nu va demisiona, USR îi solicită premierului Nicolae Ciucă să-l revoace de la conducerea MAI.

Cristian Ghinea, care a iniţiat demersul de transcriere a tezei de doctorat a lui Bode, a reacţionat de asemenea şi aminteşte că Adrian Ivan, coordonatorul tezei continuă să aibă job şi la UBB şi la SRI.

„Conform Comisiei de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai, Lucian Bode a plagiat. Dacă era universitar, UBB îl putea sancţiona, zice decizia. Cum este ministru, trebuie să urmeze o demisie. Furtul este furt. Pe lângă plagiat, nivelul de gradiniţă al tezei pune Comisia UBB în situaţia de a preciza că NU a analizat calitatea tezei. E evidentă acolo o ruşine sănătoasă: ştim că e penibil nivelul, dar noi nu am analizat asta. Însă noua conducere a UBB nu poate ignora faptul că pe acest referat jenant scrie doctorat şi UBB. Coordonatorul Ivan continuă să aibă job şi la UBB şi la SRI. Astea nu sunt elemente de universitate care vrea în top european. Înţeleg că au de făcut curăţenie din urmă, dar când încep?”, declară Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici al USR.

Comisia de etică a Universităţii Babeş‐Bolyai din Cluj‐Napoca a analizat lucrarea de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode şi a constatat „o serie de abateri de la bunele norme de publicare: erori de citare şi unele fragmente plagiate”.

Potrivit Comisiei de Etică a UBB, analiza a vizat concret respectarea normelor de redactare academică şi nu calitatea academică a lucrării de doctorat: „Pentru calitatea lucrării de doctorat garantează specialiştii în domeniu din Şcoala doctorală şi din CNATDCU, înainte de conferirea titlului de doctor”.

The post USR cere demisia sau demiterea ministrului Lucian Bode după raportul Comisiei de Etică asupra tezei de doctorat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code