Ursula von der Leyen anunță plafonarea veniturilor din electricitate pentru a combate criza energetică

  • Von der Leyen a promis că sancțiunile UE împotriva Rusiei vor continua deoarece acestea slăbesc economia rusă.
  • Von der Leyen a anunțat o plafonare a veniturilor companiilor producătoare de energie electrică.
  • Președintele Comisiei Europene a anunțat o contribuție de criză din partea producătorilor de combustibili fosili.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat o plafonare a veniturilor companiilor producătoare de energie electrică și o contribuție de criză din partea producătorilor de combustibili fosili, în cadrul discursului său privind starea Uniunii Europene. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat miercuri, în discursul său anual privind starea Uniunii Europene, planurile de combatere a crizei energetice și răspunsul în curs de desfășurare față de Rusia.

În cadrul discursului, Von der Leyen a anunțat că va călători miercuri la Kiev pentru a contribui la aducerea Ucrainei pe piața unică a Uniunii Europene. Pe fondul laudelor pentru răspunsul rapid al UE la criza ucraineană, von der Leyen a subliniat că sprijinul UE pentru Ucraina va rămâne „de nezdruncinat”.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, a fost invitată de onoare la discurs, în timp ce principalii legislatori alături de von der Leyen au fost îmbrăcați în culorile ucrainene asortate. Von der Leyen a promis că sancțiunile UE împotriva Rusiei vor continua deoarece acestea slăbesc economia rusă.

Restructurarea sectorului energetic

Von der Leyen a anunțat o plafonare a veniturilor companiilor producătoare de energie electrică și o contribuție de criză din partea producătorilor de combustibili fosili.

Ea a declarat că aceste măsuri vor aduce un plus de 140 de miliarde de euro. Șefa UE a criticat subvențiile acordate în trecut pentru combustibilii fosili și a făcut apel la creșterea investițiilor în energia regenerabilă. În acest scop, ea a anunțat o sumă suplimentară de 3 miliarde de euro pentru a contribui la construirea unei viitoare piețe a hidrogenului.

Ea a declarat că este esențial ca UE să scape de dependența de petrolul și gazele rusești. De la invazia rusă, importurile din Rusia reprezintă în prezent doar 9% din importurile UE, față de 40% anterior. Rezervele de stocare a gazelor pentru iarna viitoare au ajuns la o capacitate de 80%, ceea ce arată că acordul UE funcționează, a spus ea.

Ea a mai subliniat importanța unei economii digitale și durabile. Ea a spus că planul Next Generation EU a însemnat o ușurare pentru economia europeană și un flux constant de investiții în energii durabile, cum ar fi centralele solare și parcurile eoliene.

The post Ursula von der Leyen anunță plafonarea veniturilor din electricitate pentru a combate criza energetică appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code