Uniunea Europeană nu îşi va retrage prezenţa diplomatică de la Kiev

STEAG UESTEAG UE

  • Uniunea Europeană nu îşi retrage prezenţa diplomatică din Ucraina, deşi Statele Unite susţin că forţele ruse ar putea invada oricând.
  • „Reamintim că orice agresiune militară împotriva Ucrainei va avea consecinţe masive şi costuri severe, ca răspuns”, a completat Borrell.
  • Criza dintre Rusia şi Ucraina se intensifică, dar Germania depune toate eforturile pentru a găsi o soluţie diplomatică, a declarat sâmbătă ministrul german de externe Annalena Baerbock.

Uniunea Europeană nu îşi retrage prezenţa diplomatică din Ucraina, deşi Statele Unite susţin că forţele ruse ar putea invada oricând.

„UE şi statele sale membre îşi coordonează acţiunile având în vedere ameninţările actuale la adresa Ucrainei. Misiunile noastre diplomatice nu se închid. Ele rămân la Kiev, continuă să opereze în sprijinul cetăţenilor UE şi funcţionează în cooperare cu autorităţile ucrainene”, a declarat Josep Borrell, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

„Reamintim că orice agresiune militară împotriva Ucrainei va avea consecinţe masive şi costuri severe, ca răspuns”, a completat Borrell.

Criza dintre Rusia şi Ucraina se intensifică, dar Germania depune toate eforturile pentru a găsi o soluţie diplomatică, a declarat sâmbătă ministrul german de externe Annalena Baerbock.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru toate scenariile”, a declarat Baerbock.

The post Uniunea Europeană nu îşi va retrage prezenţa diplomatică de la Kiev appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31065 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code