Un tratament anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca, aprobat în Uniunea Europeană

  • AstraZeneca a anunţat, marţi, că tratamentul său bazat pe o combinaţie de anticorpi cu acţiune îndelungată împotriva COVID-19 a fost aprobat în Uniunea Europeană.
  • Tratamentul este deja disponibil în majoritatea ţărilor din Europa.
  • Cocktailul terapeutic combină două tipuri de anticorpi de sinteză (Tixagevimab şi Cilgavimab) şi se administrează sub forma a două injecţii intramusculare.

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat, marţi, că tratamentul său bazat pe o combinaţie de anticorpi cu acţiune îndelungată împotriva COVID-19 a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani, potrivit France Presse.

Aprobarea emisă de Comisia Europeană s-a bazat pe rezultatele furnizate de un studiu clinic de fază 3 ce a vizat tratamentul, au anunţat reprezentanţii companiei britanico-suedeze.

Rezultatele au arătat că o doză de Evusheld oferă o protecţie semnificativă din punct de vedere clinic şi statistic împotriva riscului de agravare a maladiei COVID-19 până la o formă gravă, precum şi împotriva riscului de deces la adulţii nespitalizaţi care prezintă simptome uşoare sau moderate pentru cel mult şapte zile.

Tratamentul primise deja încă din luna martie 2022 autorizaţia de comercializare pe piaţă în Uniunea Europeană, însă decizia anunţată atunci de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) viza folosirea acestui cocktail de anticorpi doar ca o terapie preventivă de pre-expunere împotriva COVID-19 pentru adulţii şi adolescenţii de peste 12 ani ale căror sisteme imunitare erau prea slăbite pentru a răspunde la vaccinare.

Tratamentul este deja disponibil în majoritatea ţărilor din Europa.

Cocktailul terapeutic combină două tipuri de anticorpi de sinteză (Tixagevimab şi Cilgavimab) şi se administrează sub forma a două injecţii intramusculare. Tratamentul este considerat eficient împotriva variantei Omicron a noului coronavirus.

The post Un tratament anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca, aprobat în Uniunea Europeană appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code