Flux Stiri

Un mecanic de tren și-a dat în judecată șeful pentru că l-a amendat cu 49 de cenți

tren-de-mare-viteza-chinatren-de-mare-viteza-china

  • Mecanicul de locomotivă şi-a dat în judecată angajatorul după ce i s-au reţinut 49 de cenţi din salariu pentru că a provocat o scurtă întârziere în faimosul sistem feroviar al ţării, conform BBC.
  • Compania feroviară JR West l-a amendat pe bărbat după ce o neînţelegere la locul de muncă a cauzat, în iunie 2020, o întârziere de două minute.
  • Acum, mecanicul de locomotivă cere 19.407 de dolari despăgubiri pentru „chinul psihic” la care a fost supus.

Amendat cu 49 de cenţi pentru întârzierea unui tren, un mecanic de locomotivă din Japonia şi-a dat angajatorul în judecată.

Mecanicul de locomotivă şi-a dat în judecată angajatorul după ce i s-au reţinut 49 de cenţi din salariu pentru că a provocat o scurtă întârziere în faimosul sistem feroviar al ţării, conform BBC.

Compania feroviară JR West l-a amendat pe bărbat după ce o neînţelegere la locul de muncă a cauzat, în iunie 2020, o întârziere de două minute.

Acum, mecanicul de locomotivă cere 19.407 de dolari despăgubiri pentru „chinul psihic” la care a fost supus.

Sancționat pentru că a cauzat o întârziere de un minut

Potrivit site-ului japonez de ştiri Soranews24, bărbatul a ajuns la peronul greşit când aştepta să preia ştafeta de la mecanicul anterior. În momentul în care şi-a dat seama de greşeală, a ajuns la locul corect, însă schimbul de tură a dus la o întârziere de un minut la plecarea trenului şi la o întârziere de un minut când a ajuns.

Mecanicul de locomotivă a refuzat să accepte amenda, spunând că întârzierea nu a cauzat nicio perturbare a orarului sau a pasagerilor, deoarece trenul era gol.

Însă compania spune că în timpul în care bărbatul a greşit peronul nu a lucrat, aşa că l-a sancţionat aşa cum ar face-o în cazul întârzierii unui angajat sau al unei absenţe netomivate.

Sistemul feroviar din Japonia este cunoscut pentru punctualitate. În 2017, o companie feroviară şi-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a plecat dintr-o staţie cu 20 de secunde mai devreme.

The post Un mecanic de tren și-a dat în judecată șeful pentru că l-a amendat cu 49 de cenți appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Vidjean Mihai
Vidjean Mihai
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code