UE oferă Ucrainei posibilitatea unei aderări rapide. Zelenski a primit un chestionar

  • În cadrul unei conferințe la Kiev, UE i-a înmânat președintelui Zelenski un chestionar care va duce Ucraina cu un pas mai departe în obținerea statutului de candidat la UE.
  • Șefa Comisiei Europene a declarat că UE va sprijini Ucraina pentru a se asigura că finalizarea acestui proces durează „săptămâni, nu ani”, deoarece procesul a fost accelerat din cauza războiului.
  • Primind chestionarul într-un plic, Zelenski i-a asigurat pe jurnaliști că acesta va fi gata într-o săptămână.

În cadrul unei conferințe la Kiev, UE i-a înmânat președintelui Zelenski un chestionar care va duce Ucraina cu un pas mai departe în obținerea statutului de candidat la UE, relatează BBC, citat de Mediafax.

Adresându-se președintelui ucrainean, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE va sprijini Ucraina pentru a se asigura că finalizarea acestui proces durează „săptămâni, nu ani”, deoarece procesul a fost accelerat din cauza războiului.

„Rusia va coborî în decădere economică, financiară și tehnologică, în timp ce Ucraina mărșăluiește spre viitorul european, asta este ceea ce văd eu”, a declarat Ursula von der Leyen.

Primind chestionarul într-un plic, Zelenski i-a asigurat pe jurnaliști că acesta va fi gata într-o săptămână.

Josep Borrell, șeful politicii externe a UE, a adăugat că au fost alocate peste șapte milioane de euro pentru a sprijini Ucraina în colectarea și prezentarea de dovezi privind crimele de război la Curtea Penală Internațională.

Borrell a menționat, de asemenea, că delegații UE se vor întoarce, în curând, în capitală și crede că ambasadele vor face același lucru.

The post UE oferă Ucrainei posibilitatea unei aderări rapide. Zelenski a primit un chestionar appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code