Ucraina lansează un atac cu rachete pe un teritoriu pe care Vladimir Putin a jurat să-l apere

O rachetă Iskander folosită în UcrainaO rachetă Iskander folosită în Ucraina

  • O ploaie de rachete s-a abătut asupra unui oraș ocupat de Rusia în sudul Ucrainei și asupra regiunii anexate Crimeea, distrugând o cazarmă militară care primea ordine de la Kremlin.
  • Presa de stat rusă a raportat că 20 de rachete au lovit orașul, omorând două persoane și rănind alte 10.
  • Ivan Fedorov, primarul de dinainte de război al orașului Melitopol, a declarat că loviturile au lovit baze militare, inclusiv biserica creștină din Melitopol.

O ploaie de rachete s-a abătut asupra unui oraș ocupat de Rusia în sudul Ucrainei și asupra regiunii anexate Crimeea, distrugând o cazarmă militară care primea ordine de la Kremlin. Ambele părți au confirmat că rachetele au aterizat în Melitopol, care este situat în interiorul autoproclamatei Republici Populare Donețk – o parte din estul și sudul Ucrainei pe care Vladimir Putin a revendicat-o ca fiind rusă și pe care a jurat să o apere în septembrie.

Presa de stat rusă a raportat că 20 de rachete au lovit orașul, omorând două persoane și rănind alte 10. Una dintre clădirile lovite a fost o biserică controlată de trupele lui Putin, a scris primarul din Melitopol pe Telegram. Amploarea pagubelor nu a fost încă verificată în mod independent.

Guvernatorul interimar al regiunii ruse Zaporojie, Evgheni Balițki, a declarat că bombardamentul din Melitopol a distrus complet” un centru de recreere care era folosit de oameni, civili și personal militar” în timp ce luau cina”. Ivan Fedorov, primarul de dinainte de război al orașului Melitopol, a declarat că loviturile au lovit baze militare, inclusiv biserica creștină din Melitopol, pe care Rusia a confiscat-o cu câteva luni în urmă și a transformat-o în ascunzătoarea lor”.

El a afirmat anterior că Moscova a transformat întregul oraș într-o bază militară uriașă”. Fedorov a declarat în noiembrie: Armata rusă se instalează în casele locale pe care le-a confiscat, în școli și grădinițe. Echipamentul militar este staționat în zonele rezidențiale”. Primarul a fost evacuat din oraș, dar a declarat că forțele ruse se numără printre victimele decedate și rănite în urma exploziei.

În această dimineață, oficialii ruși au declarat că au fost vizate clădiri rezidențiale din Donețk. Alexei Kulemzin, șeful administrației susținute de Rusia, a declarat că 20 de rachete grad au lovit blocuri de apartamente, Teatrul de Operă și Balet și Spitalul Kalinin în jurul orei locale 5.54. O altă zonă a fost bombardată în cartierul Kyivskiy din oraș sâmbătă târziu, la ora 23.03, scrie The Mirror.

Kievul nu a comentat atacul. Putin a anexat ilegal patru regiuni ucrainene, inclusiv Donețk, în timpul unei ceremonii nerecunoscute la nivel internațional, care a avut loc în septembrie în Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin. El a promis că va folosi toată puterea și toate mijloacele” de care dispune pentru a le apăra.

Ceremonia a avut loc la trei zile după încheierea unor referendumuri organizate în grabă, în care reprezentanții Moscovei în regiunile ocupate au susținut majorități de până la 99% în favoarea aderării la Rusia. Ucraina și guvernele occidentale au descris aceste voturi ca fiind false, ilegitime și desfășurate sub amenințarea armelor. Separatiștii susținuți de Rusia dețin controlul asupra Donețkului din 2014, același conflict în urma căruia Rusia a anexat Crimeea.

Melitopolul a fost lovit în timp ce imaginile și rezidenții locali au raportat mai multe explozii care au zguduit orașul Simferopol din Crimeea mai devreme, sâmbătă, în jurul orei 21:00. De asemenea, au fost raportate explozii la sediul flotei rusești din Marea Neagră, la o cazarmă militară rusă și în alte trei orașe din interiorul Crimeei.

The post Ucraina lansează un atac cu rachete pe un teritoriu pe care Vladimir Putin a jurat să-l apere appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code