Ucraina crede în calea diplomației, dar ia în calcul și sancționarea Rusiei

  • Ucraina crede în calea diplomației față de rezolvarea conflicului dintre Occident și Rusia, însă are în vedere și o serie de sancțiuni privitoare la Rusia.
  • Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, spune că sancțiunile care ar putea fi aplicate Rusiei „sunt concepute astfel încât să fie impuse în eventualitatea unui val de escaladare armată a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei”.
  • Rusia a negat orice acuzația conform căreia ar fi încălcat vreo lege internațională în acumularea de trupe în apropierea Ucrainei.

Ucraina consideră că mai există o şansă de a rezolva conflictul dintre Occident şi Rusia prin diplomaţie, dar vrea să impună sancţiuni Moscovei, a declarat miercuri ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba.

Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au ameninţat cu noi sancţiuni, după ce Rusia a acumulat trupe în apropierea graniţelor cu Ucraina. Moscova neagă însă că a planificat un atac.

„Aceste sancţiuni sunt concepute astfel încât să fie impuse în eventualitatea unui nou val de escaladare armată a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, a spus ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, citat de Reuters.

Ministrul a mai precizat că Rusia a încălcat deja dreptul internaţional, iar asta le oferă o bază pentru impunerea de sancţiuni.

Unele sancţiuni ar fi putut fi impuse mai devreme, dar pot fi impuse chiar şi acum, pentru a demonstra seriozitatea intenţiilor şi disponibilitatea pentru acţiuni decisive, a spus Kuleba.

Şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul trebuie să ia măsuri împotriva Rusiei înainte de orice atac.

Statul condus de Vladimir Putin a negat că a încălcat orice lege internaţională în acumularea de trupe în apropierea Ucrainei. În trecut, puterile occidentale au impus sancţiuni Rusiei după ce aceasta a confiscat regiunea Crimeea şi i-a susţinut pe separatiştii din estul Ucrainei.

The post Ucraina crede în calea diplomației, dar ia în calcul și sancționarea Rusiei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29663 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code