Ucraina crede că poate recâştiga Herson până la sfârşitul lui noiembrie

  • Ucraina crede că poate recâştiga Herson până la sfârşitul lui noiembrie.
  • Ucraina va lansa contraofensiva din Crimeea anul viitor.
  • Întrebat dacă Ucraina plănuieşte o contraofensivă în Crimeea – care a fost anexată în 2014 – Budanov a spus că aceasta se va întâmpla anul viitor”.

Generalul-maior ucrainean Kirilo Budanov, şeful Direcţiei de Informaţii pentru Apărare a naţiunii, a discutat despre rezultatul probabil al războiului într-un interviu amplu pentru The War Zone, citat de Sky News.

În opinia sa, contraofensiva ucraineană pentru recucerirea Hersonului se va încheia până la sfârşitul lunii viitoare.

Rusia se regrupează în zonă cu aproximativ 40.000 de soldaţi – inclusiv cele mai antrenate şi mai capabile unităţi ruseşti” – a spus el. Printre acestea se numără apărarea aeriană, forţele de operaţiuni speciale şi infanteria navală.

Întrebat dacă Ucraina plănuieşte o contraofensivă în Crimeea – care a fost anexată în 2014 – Budanov a spus că aceasta se va întâmpla anul viitor”. În ceea ce priveşte momentul în care se va încheia războiul, el a spus că va fi o bună ocazie de a pune capăt războiului” atunci când Ucraina va ajunge la graniţele sale din 1991, când ţara şi-a câştigat independenţa faţă de Rusia.

El a spus că acest lucru se va întâmpla anul viitor”, dar nu a oferit mai multe detalii. Întrebat dacă preşedintele rus Vladimir Putin va supravieţui, Budanov a răspuns: Este puţin probabil ca el să supravieţuiască. Iar în prezent, în Rusia au loc discuţii active cu privire la cine ar putea să-l înlocuiască”.

The post Ucraina crede că poate recâştiga Herson până la sfârşitul lui noiembrie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28456 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code