Trump l-a ironizat pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis – punându-i o poreclă, în contextul în care cei 2 populari republicani s-ar putea confrunta în 2024

TrumpTrump

  • Se spune că Trump și DeSantis sunt amândoi potențiali candidați ai Partidului Republican în 2024.
  • Sâmbătă, Trump l-a ironizat pe DeSantis cu o poreclă, lucru pe care l-a făcut adesea pentru adversarii politici.
  • DeSantis, de asemenea, nu va apărea la mitingul lui Trump din Florida de duminică, într-un aparent reproș.

Fostul președinte Donald Trump i-a acordat în sfârșit guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, una dintre poreclele sale infame, semnalând că rivalitatea dintre cei doi populari republicani se intensifică în contextul în care ambii ar putea candida la nominalizarea republicană pentru președinție în 2024.

Trump a folosit porecla sâmbătă, în timp ce vorbea la un miting în Pennsylvania, unde făcea campanie pentru candidați republicani precum Dr. Mehmet Oz, care candidează pentru Senat împotriva locotenentului guvernator democrat John Fetterman.

Trump se referea la un sondaj care arăta că se află în fruntea celorlalți potențiali candidați republicani atunci când l-a numit pe DeSantis „Ron DeSanctimonious”, în mod dezinvolt. A fost pentru prima dată când Trump a debutat cu această poreclă în mod public, dar jurnalista Maggie Haberman de la New York Times, care îl acoperă de mult timp pe Trump, a declarat pe Twitter că fostul președinte a testat porecla în ultimele două săptămâni.

Roger Stone, un aliat vechi al lui Trump și un critic înverșunat al lui DeSantis, a folosit, de asemenea, porecla într-o postare pe Truth Social săptămâna trecută. Stone a scris că, dacă DeSantis va candida la președinție în 2024, „ar fi cel mai uimitor act de ingratitudine și trădare din istoria politicii americane”.

Nici Trump, nici DeSantis nu și-au anunțat planurile de a candida la președinție în 2024, deși se zvonește că ambii ar fi potențiali candidați. Trump a lăsat să se vadă indicii majore că intenționează să candideze, spunându-le susținătorilor săi că vor fi fericiți de decizia sa, în timp ce DeSantis nu a exclus această variantă.

Rapoartele au sugerat o rivalitate între cei doi, cu o animozitate deosebită venită din partea lui Trump. În mai multe rânduri, Trump a distribuit videoclipuri și articole pe Truth Social care spun că DeSantis ar fi distrus dacă ar candida împotriva fostului președinte. Haberman a relatat că, în privat, Trump s-a referit la DeSantis ca fiind „gras”, fals” și plângăcios”.

DeSantis, care a devenit o vedetă republicană de când a fost ales guvernator în 2018, a însușit multe dintre aceleași subiecte de discuție și politici ca și Trump. Dar luna trecută, DeSantis a susținut un candidat republican la Senat în Colorado, Joe O’Dea, care este un critic vocal al lui Trump. Trump a numit susținerea o mare greșeală”.

De asemenea, Trump se pare că l-a disprețuit pe DeSantis prin faptul că nu l-a invitat să apară la mitingul său de la Miami stabilit pentru duminică, cu doar două zile înainte de alegerile de la mijlocul mandatului. DeSantis este candidat la realegere și se așteaptă să câștige cu ușurință. În afară de DeSantis, Trump va apărea alături de aproape toți cei care sunt o personalitate în politica republicană din Florida.

The post Trump l-a ironizat pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis – punându-i o poreclă, în contextul în care cei 2 populari republicani s-ar putea confrunta în 2024 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31047 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code