Trump, dat în judecată pentru defăimare de o jurnalistă care îl acuză de viol, depune mărturie în instanță

  • Jurnalista E Jean Carroll l-a dat în judecată pe Donald Trump pe care-l acuză c-ar fi violat-o în anii ’90.
  • Femeia și-a relansat acțiunea în instanță împotriva fostului președinte american, în baza unei legi a statului New York, care protejează victimele agresiunilor sexuale.
  • De cealaltă parte, Donald Trump a negat acuzațiile îndreptate împotriva sa.

Jurnalista E Jean Carroll l-a dat în judecată pe Donald Trump pe care-l acuză c-ar fi violat-o în anii ’90, scrie The Guardian.

Femeia și-a relansat acțiunea în instanță împotriva fostului președinte american, în baza unei legi a statului New York, care protejează victimele agresiunilor sexuale.

De cealaltă parte, Donald Trump a negat acuzațiile îndreptate împotriva sa.

În vârstă de 78 de ani, E Jean Carroll s-a numărat printre primele persoane care au formulat o acțiune în instanță, în temeiul legii care a intrat în vigoare joi.

Actul normativ le oferă victimelor agresiunilor sexuale un termen de un an pentru a-și da în judecată presupușii agresori, cu toate că abuzul ar fi avut loc în urmă cu mai mult timp.

E Jean Carroll susține că a fost abuzată sexual de Donald Trump într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York, potrivit The Guardian.

De asemenea, scriitoarea l-a dat în judecată pe Donald Trump pentru defăimare, după ce a acuzat-o că minte în momentul în care a lansat primele acuzații despre presupusul abuz sexual într-o carte publicată în anul 2019, pe când Trump era președintele SUA.

Ce spune Trump

Donald Trump a catalogat afirmațiile scriisoarei drept „ficțiune” potrivit CNN. Răspunzând acuzațiilor publicate în volum, fostul lider de la Casa Albă a afirmat că nu a întâlnit-o niciodată pe Carroll, spunând că „nu este genul său” de femeie.

Avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a afirmat că noul proces a fost intentat joi pentru ca Trump să fie tras la răspundere pentru presupusele agresiuni. Termenul procesului civil a fost programat pentru data de 6 februarie.

The post Trump, dat în judecată pentru defăimare de o jurnalistă care îl acuză de viol, depune mărturie în instanță appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code