Tesla recheamă în service 321.000 de vehicule din SUA din cauza unei probleme la luminile din spate

tesla-model-stesla-model-s

  • Investigația a constatat că, în cazuri rare, luminile pot să nu funcționeze intermitent din cauza unei anomalii.
  • Tesla a raportat 19 campanii de rechemare în SUA în 2022, care acoperă peste 3,7 milioane de vehicule.
  • Compania a precizat că rechemarea în service a venit ca urmare a plângerilor clienților.

Tesla recheamă în service peste 321.000 de vehicule în Statele Unite deoarece luminile din spate pot să nu se aprindă intermitent, a anunțat compania într-un document făcut public sâmbătă.

Vestea vine după ce vineri compania a rechemat în service aproape 30.000 de mașini Model X în Statele Unite din cauza unei probleme care ar putea cauza desfășurarea incorectă a airbagului pentru pasagerul din față, ceea ce a făcut ca acțiunile sale să scadă cu aproape 3%, ajungând la un minim al ultimilor doi ani.

În dosarul publicat sâmbătă la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), producătorul de vehicule electrice a precizat că rechemarea în service legată de luminile din spate vizează unele vehicule Model 3 din 2023 și Model Y din 2020-2023.

Tesla, cu sediul în Texas, a declarat că va implementa o actualizare over-the-air pentru a corecta problema luminii spate și a precizat că nu a raportat niciun accident sau rănire legată de această rechemare. Compania a precizat că rechemarea în service a venit ca urmare a plângerilor clienților de care a luat cunoștință la sfârșitul lunii octombrie, în mare parte de pe piețele străine, care susțineau că luminile spate ale vehiculelor nu se aprindeau.

Investigația a constatat că, în cazuri rare, luminile pot să nu funcționeze intermitent din cauza unei anomalii care poate cauza detecții false de defecțiuni în timpul procesului de trezire a vehiculului. Tesla a declarat că a primit trei rapoarte de garanție cu privire la această problemă.

Tesla a raportat 19 campanii de rechemare în SUA în 2022, care acoperă peste 3,7 milioane de vehicule, inclusiv patru rechemări în noiembrie, potrivit datelor NHTSA.

The post Tesla recheamă în service 321.000 de vehicule din SUA din cauza unei probleme la luminile din spate appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30714 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code