Premierul britanic Rishi Sunak face o vizită surpriză la Kiev, cu promisiunea că va trimite 125 de tunuri antiaeriene

  • Acesta se adaugă unei livrări de peste 1.000 de rachete antiaeriene pe care Marea Britanie a anunțat-o la începutul acestei luni.
  • Pachetul include radare și alte tehnologii pentru a contracara dronele explozive furnizate de Iran.
  • Marea Britanie a fost unul dintre cei mai fermi susținători occidentali ai rezistenței Ucrainei la invazia Rusiei.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a promis 125 de tunuri antiaeriene și alte tehnologii de apărare aeriană, în cadrul unei vizite neanunțate sâmbătă – prima sa vizită în capitala Ucrainei, acoperită de zăpadă și de război, pentru discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Pachetul de apărare aeriană, evaluat de Marea Britanie la 50 de milioane de lire sterline, vine în contextul în care Rusia a atacat din aer rețeaua electrică ucraineană și alte infrastructuri cheie, provocând pene de curent generalizate pentru milioane de ucraineni, în timp ce se apropie frigul iernii.

Pachetul include radare și alte tehnologii pentru a contracara dronele explozive furnizate de Iran pe care Rusia le-a folosit împotriva țintelor ucrainene. Acesta se adaugă unei livrări de peste 1.000 de rachete antiaeriene pe care Marea Britanie a anunțat-o la începutul acestei luni.

Marea Britanie a fost unul dintre cei mai fermi susținători occidentali ai rezistenței Ucrainei la invazia Rusiei, acordând Kievului un ajutor militar de 2,3 miliarde de lire sterline.

Zelenski a descris cele două țări ca fiind „cei mai puternici aliați. Cu prieteni ca voi alături de noi, suntem încrezători în victoria noastră. Ambele noastre națiuni știu ce înseamnă să lupți pentru libertate”.

„Curajul poporului ucrainean este o sursă de inspirație pentru întreaga lume”, a declarat Sunak în comentariile alături de Zelenski în palatul prezidențial. „În anii următori le vom spune nepoților noștri povestea voastră”.

The post Premierul britanic Rishi Sunak face o vizită surpriză la Kiev, cu promisiunea că va trimite 125 de tunuri antiaeriene appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code