SUA, Marea Britanie și Australia au decis să dezvolte arme hipersonice

  • Statele Unite, Marea Britanie și Australia vor colabora și vor dezvolta arme „hipersonice și contra-hipersonice avansate”.
  • Japonia a fost și ea invitată în tot acest proces, acest lucru venind pe fondul invaziei ruse.
  • Alianța AUKUS a fost formată în septembrie 2021. Aceasta este văzută ca o încercare trilaterală de a lupta împotriva puterii militare tot mai puternice exercitată de China.

SUA, Marea Britanie și Australia vor colabora și vor dezvolta arme „hipersonice și contra-hipersonice avansate”. Acest lucru se va desfășura în cadrul pactului lor trilateral de securitate AUKUS. În tot acest timp, China și Rusia continuă să lucreze la propriile programe hipersonice.

Japonia a fost și ea invitată în tot acest proces, acest lucru venind pe fondul invaziei declanșate de Rusia. Războiul care a început de aproximativ o lună și jumătate a stârnit îngrijorarea pe continentul asiatic în ceea ce privește mediul de securitate din acea regiune, conform The Japan Times.

Alianța AUKUS a fost formată în septembrie 2021. Aceasta este văzută ca o încercare trilaterală de a lupta împotriva puterii militare tot mai puternice exercitată de China în regiune, dar și dincolo de aceasta. Mai mult decât atât, până în prezent, s-a concentrat asupra submarinelor nucleare.

Liderii alianței SUA, Marea Britanie și Australia condamnă invazia începută de Rusia

„Având în vedere invazia nejustificată și ilegală a Rusiei în Ucraina, ne-am reiterat angajamentul nostru de neclintit față de un sistem internațional care respectă drepturile omului, statul de drept și soluționarea pașnică a disputelor fără coerciție.

Pe măsură ce activitatea noastră progresează în ceea ce privește aceste și alte capacități critice de apărare și de securitate, vom căuta oportunități de a implica aliați și parteneri apropiați”, au spus liderii AUKUS.

„În urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, regiunea Indo-Pacific are nevoie de consolidarea în continuare a cooperării în materie de securitate între aliați și țările care gândesc la fel, iar Japonia salută (anunțul AUKUS) ca fiind un răspuns oportun”, a mărturisit secretarul-șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, în cadrul unei conferințe de presă.

The post SUA, Marea Britanie și Australia au decis să dezvolte arme hipersonice appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29843 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code