STUDIU. Simptomele de demență apar cu nouă ani înainte de diagnosticare

demențădemență

  • Persoanele care suferă de demență ar putea fi ajutate prin intervenție timpurie.
  • Printre factorii de risc se numără vârsta de peste 50 de ani, tensiunea arterială ridicată și lipsa de exerciții fizice.
  • Descoperirile ar putea ajuta, de asemenea, la selectarea celor care sunt potriviți pentru studii clinice pentru noi tratamente.

Semnele de demență pot fi detectate cu nouă ani înainte ca pacienții să fie diagnosticați cu această afecțiune, sugerează un nou studiu. Un studiu al Universității din Cambridge a raportat că deficiențe subtile” – de la rezolvarea problemelor și reamintirea numerelor – sunt observate cu ani înainte ca simptomele de demență ale pacienților să fie suficient de clare pentru a fi diagnosticate.

Cercetătorii spun că descoperirile lor reprezintă un pas înainte în direcția depistării pacienților cu risc și a intervenției într-un stadiu mai timpuriu pentru a reduce șansele acestora de a dezvolta boli legate de demență, precum boala Alzheimer. Printre factorii de risc se numără vârsta de peste 50 de ani, tensiunea arterială ridicată și lipsa de exerciții fizice.

Când ne-am uitat înapoi la istoricul pacienților, a devenit clar că aceștia prezentau o oarecare deteriorare cognitivă cu mai mulți ani înainte ca simptomele lor să devină suficient de evidente pentru a determina un diagnostic, a declarat primul autor al studiului, Nol Swaddiwudhipong, medic debutant la Universitatea din Cambridge.

Deficiențele erau adesea subtile, dar vizau mai multe aspecte ale cogniției. Acesta este un pas spre posibilitatea de a putea depista persoanele care prezintă cel mai mare risc – de exemplu, persoanele de peste 50 de ani sau cele care au tensiune arterială ridicată sau nu fac suficient exercițiu fizic – și de a interveni într-un stadiu mai timpuriu pentru a le ajuta să își reducă riscul.

Descoperirile ar putea ajuta, de asemenea, la selectarea celor care sunt potriviți pentru studii clinice pentru noi tratamente. Autorul principal, Dr. Tim Rittman, de la Departamentul de Neuroștiințe Clinice al Universității din Cambridge, a adăugat: Oamenii nu ar trebui să fie îngrijorați în mod nejustificat dacă, de exemplu, nu sunt buni la reamintirea numerelor.

The post STUDIU. Simptomele de demență apar cu nouă ani înainte de diagnosticare appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code