China lansează un satelit radar pentru monitorizarea mediului

  • Misiunea urmează lansării separate a observatorului solar ASO-S și a unei perechi de sateliți de îmbunătățire a navigației cu câteva zile mai devreme.
  • Satelitul se adaugă la capacitățile SAR în creștere ale țării.
  • Datele de imagine radar în bandă S cu o rezoluție de 5 metri de la S-SAR01 vor sprijini prevenirea, reducerea, ajutorarea și protecția mediului.

China a lansat miercuri seara târziu un satelit radar cu deschidere sintetică cu o rezoluție de 5 metri, continuând o perioadă de activitate intensă de lansări chinezești. O rachetă Long March 2C a decolat de la Centrul de lansare a sateliților Taiyuan din nordul Chinei la ora 18:53 la 12 octombrie, cu plăci de izolație care s-au desprins de la etajul superior în timp ce racheta se ridica spre cer.

China Aerospace Science and Technology a confirmat succesul lansării în decurs de o oră. Lansarea este cea de-a 18-a lansare a Chinei de la începutul lunii august. La bord se afla satelitul S-SAR01 în bandă S, denumit și Huanjing-2E, care se adaugă la o serie de sateliți pentru monitorizarea mediului. Satelitul transportă o antenă cu brațe detașabile, similară cu cea de pe satelitul Huanjing-1C lansat în 2012. Un obiect asociat lansării a fost urmărit pe o orbită de 498 pe 763 de kilometri, înclinată cu 97,65 de grade.

Datele de imagine radar în bandă S cu o rezoluție de 5 metri de la S-SAR01 vor sprijini prevenirea, reducerea, ajutorarea și protecția mediului în caz de dezastre și, de asemenea, vor servi resurselor naturale, conservării apei, agriculturii, silviculturii, cutremurelor și altor domenii, potrivit Administrației Naționale Spațiale Chineze.

Principalii săi utilizatori vor fi Ministerul pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență și Ministerul Ecologiei și Mediului, potrivit presei de stat chineze. Lansarea lui Huanjing-2E urmează sateliților optici de rezoluție medie Huanjing-2A și 2B, lansați în 2020, care au înlocuit sateliții 1A și 1B lansați în 2008.

Satelitul se adaugă la capacitățile SAR în creștere ale țării, în timp ce o serie de constelații SAR comerciale par să fie, de asemenea, în lucru, unele implicând parteneriate public-private.

The post China lansează un satelit radar pentru monitorizarea mediului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code