STUDIU. Mănânci mai mult decât ar trebui? Specialiștii au identificat cauzele

  • S-ar putea să nu fie vina noastră că mâncăm mult mai mult decât are nevoie corpul nostru.
  • Creierul nostru nu este conștient de ceea ce ne înconjoară în mod direct.
  • Creierul procesează amintiri subconștiente care au fost create cu o jumătate de secundă în urmă.

O nouă teorie care se referă la conștiință, adică la modul în care ne percepem pe noi înșine și lumea din jurul nostru, susține că creierul nostru nu este conștient în mod direct de ceea ce ne înconjoară, ci mai degrabă procesează amintiri subconștiente care au fost create cu o jumătate de secundă în urmă.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Boston consideră că această nouă teorie pe care au dezvoltat-o ar putea explica de ce este atât de dificil să ținem o dietă sau să rezistăm comportamentelor impulsive.

Pe scurt, teoria noastră este că conștiința s-a dezvoltat ca un sistem de memorie care este folosit de creierul nostru inconștient pentru a ne ajuta să ne imaginăm în mod flexibil și creativ viitorul și să planificăm în consecință”, a declarat autorul corespondent Andrew Budson, MD, profesor de neurologie.

Ceea ce este complet nou în legătură cu această teorie este că sugerează că nu percepem lumea, nu luăm decizii și nu efectuăm acțiuni în mod direct. În schimb, facem toate aceste lucruri în mod inconștient și apoi – aproximativ o jumătate de secundă mai târziu – ne amintim în mod conștient că le-am făcut.

O nouă teorie care se ocupă de conștiință, adică de modul în care ne percepem pe noi înșine și lumea din jurul nostru, susține că creierul nostru nu este conștient de ceea ce ne înconjoară în mod direct, ci mai degrabă procesează amintiri subconștiente care au fost create cu o jumătate de secundă în urmă.

The post STUDIU. Mănânci mai mult decât ar trebui? Specialiștii au identificat cauzele appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code