Rusia afirmă că a recuperat dronele folosite în atacul flotei din Marea Neagră în Crimeea

  • Una dintre dronele maritime pare să fi pornit chiar din zona de securitate a coridorului de cereale.
  • Rusia a declarat că a respins atacul, dar că navele vizate erau implicate în asigurarea coridorului de cereale din porturile ucrainene din Marea Neagră.
  • Dronele s-au deplasat de-a lungul zonei de securitate coridorului de cereale”, înainte de a-și schimba cursul.

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că a recuperat și analizat epava dronelor folosite pentru a ataca navele Flotei rusești din Marea Neagră în Crimeea cu o zi înainte, constatând că dronele erau echipate cu sisteme de navigație de fabricație canadiană.

Ministerul a declarat că Ucraina a atacat Flota Mării Negre de lângă Sevastopol cu 16 drone la începutul zilei de sâmbătă și că specialiști din marina britanică au ajutat la coordonarea a ceea ce a numit un atac terorist, afirmație negată de Marea Britanie. Rusia a declarat că a respins atacul, dar că navele vizate erau implicate în asigurarea coridorului de cereale din porturile ucrainene din Marea Neagră.

Oficialii ucraineni au sugerat că Rusia însăși ar fi putut fi responsabilă pentru explozii, pe care le-a folosit ca pretext pentru a se retrage dintr-un acord privind cerealele mediat de ONU, o mișcare care subminează eforturile de a atenua o criză alimentară globală.

Conform rezultatelor informațiilor recuperate din memoria receptorului de navigație, s-a stabilit că lansarea dronelor maritime a fost efectuată de pe coasta din apropierea orașului Odesa, a precizat ministerul într-o declarație.

Acesta a precizat că dronele s-au deplasat de-a lungul zonei de securitate coridorului de cereale”, înainte de a-și schimba cursul pentru a se îndrepta spre baza navală rusă din Sevastopol, cel mai mare oraș din peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Ministerul a precizat că una dintre dronele maritime pare să fi pornit chiar din zona de securitate a coridorului de cereale.

Acest lucru ar putea indica lansarea preliminară a acestui dispozitiv de la bordul uneia dintre navele civile închiriate de Kiev sau de patronii săi occidentali pentru exportul de produse agricole din porturile maritime ale Ucrainei, a precizat Ministerul Apărării.

The post Rusia afirmă că a recuperat dronele folosite în atacul flotei din Marea Neagră în Crimeea appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30714 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code