Sondaj de opinie: 93% dintre ucraineni cred că Ucraina va câștiga războiul

93% dintre ucraineni cred în victoria contra Rusiei93% dintre ucraineni cred în victoria contra Rusiei

  • Un sondaj de opinie realizat în rândul ucrainenilor arată un moral extrem de ridicat în războiul contra Rusiei.
  • Potrivit agenției Info Sapiens, 93% dintre ucraineni sunt convinși că țara lor va câștiga războiul cu Rusia, însă 59% cred că războiul va fi unul de durată.
  • În urmă cu trei săptămâni doar 48% considerau că războiul va fi unul de durată, anunță Pravda.ua. „În ciuda credinței lor în victorie, cei mai mulți ucraineni nu se așteaptă ca războiul să fie rapid și ușor”, spun sociologii.

Un sondaj de opinie realizat în rândul ucrainenilor arată un moral extrem de ridicat în războiul contra Rusiei. 93% sunt convinși că Ucraina va câștiga războiul, însă majoritatea văd o luptă de durată contra Rusiei, pe toate fronturile.

În general, ucrainenii au făcut următoarele presupuneri despre durata războiului. La întreabarea cât va dura războiul, răspunsul a fost următorul:

  • Încă aproximativ o săptămână – 4%;
  • Câteva săptămâni – 16%;
  • Câteva luni – 28%;
  • De la șase luni la un an – 21%;
  • Mai mult de un an – 10%.
  • 20% dintre respondenți nu au putut sau au refuzat să răspundă la această întrebare.

Remarcabil este faptul că cei mai mulți ucraineni chestionați în sondaj (93 la sută) au spus că se așteaptă la o victorie a Ucrainei asupra Federației Ruse. Sondajul sociologic a fost realizat pe 18 și 19 aprilie 2022. Eșantionul reprezentativ al populației adulte a Ucrainei (cu vârsta peste 18 ani) pentru acest sondaj s-a bazat pe vârstă, dimensiunea localității și regiunea de reședință.

Republica Autonomă Crimeea și orașul Sevastopol au fost excluse din sondaj, fiind zone controlate de ruși. În regiunile Donețk și Lugansk, sondajul a fost efectuat numai în teritoriile aflate sub controlul Ucrainei. Sondajul a exclus și ucrainenii plecați în străinătat, iar marja maximă de eroare teoretică nu este mai mare de 3,1 la sută.

The post Sondaj de opinie: 93% dintre ucraineni cred că Ucraina va câștiga războiul appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29663 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code