Reacția lui Vladimir Putin față de victoria obținută de Emmanuel Macron

  • Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, a anunţat Moscova.
  • Şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, descriindu-l ca pe un „prieten adevărat”, scrie Sky News.
  • Macron a devenit, astfel, primul preşedinte francez în exerciţiu din ultimii 20 de ani care este reales.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, a anunţat Moscova. Potrivit unui comunicat al Kremlinului, Vladimir Putin i-a urat preşedintelui francez Emmanuel Macron succes în „activităţile de stat, precum şi sănătate şi bunăstare”, scrie BBC.

Şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, descriindu-l ca pe un „prieten adevărat”, scrie Sky News.

El a scris pe Twitter: „Îi doresc lui Emmanuel Macron noi succese în beneficiul poporului francez. Apreciez sprijinul Franţei şi sunt convins: păşim împreună spre noi victorii comune! Pentru o Europă puternică şi unită!”.

Candidatul de centru, Emmanuel Macron a învins-o pe candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen

Rezultatele finale ale alegerilor anunţate de Ministerul de Interne arată că Macron a obţinut 18,8 milioane de voturi (58,54% ), iar Le Pen a obţinut 13,3 milioane de voturi (41,46%). 28,01% dintre francezi nu au votat, aceasta fiind cea mai mare rată de absenteism din 1969 până în prezent. Prezenţa la vot în turul doi al scrutinului prezidențial a fost de aproximativ 70%.

Macron a devenit, astfel, primul preşedinte francez în exerciţiu din ultimii 20 de ani care este reales.

Chiar dacă n-a câștigat alegerile actuale, Le Pen se angajează să conducă următoarea bătălie electorală a partidului său, alegerile legislative din iunie afirmând că francezi au arătat că doresc o altă forţă care să contrabalanseze puterea lui Macron.

The post Reacția lui Vladimir Putin față de victoria obținută de Emmanuel Macron appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29720 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code