Primul convoi cu tehnică militară franceză ajunge duminică în România. Acesta se va deplasa către baza de la Cincu

  • Primul convoi cu tehnică militară franceză va ajunge duminică seara în România.
  • Acesta va intra în ţara şi se va deplasa către baza de la Cincu.
  • Un al doilea convoi constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc urmează să intre în România în luna noiembrie.

Primul convoi cu tehnică militară franceză va ajunge duminică seara în România. Acesta va intra în ţara şi se va deplasa către baza de la Cincu.

Potrivit MApN, primul convoi cu tehnică militară franceză constând în transportoare blindate, în vederea completării mijloacelor tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence- BGFP) dislocat în Cincu, va intra duminică, în România. Convoiul va ajunge în jurul orei 21.00, la punctul de trecere a frontierei Nădlac din judeţul Arad.

Un al doilea convoi constituit dintr-o companie de tancuri Leclerc urmează să intre în România în luna noiembrie. Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit în luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în ţara noastră.

„La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul naţional, integrând, pe bază rotaţională, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos”, anunţă MApN.

BGFP contribuie la creşterea cooperării militare a României cu Franţa, şi, implicit, la consolidarea securităţii spaţiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici şi existenţa pe teritoriul naţional a unor structuri de luptă relevante contribuie la creşterea capacităţii de apărare şi descurajare în contextul războiului din Ucraina şi a crizei din regiunea Mării Negre, precizeză MApN.

The post Primul convoi cu tehnică militară franceză ajunge duminică în România. Acesta se va deplasa către baza de la Cincu appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code