Prima mașină din lume care își poate schimba culoarea

  • BMW iX Flow a fost prezentat la CES 2022.
  • BMW iX Flow are 500 CP și o autonomie de aproximativ 480 de km.
  • Suprafața panoului caroseriei conține milioane de microcapsule.

BMW face senzație în 2022. Nemții au produs prima mașină din lume care își poate schimba culoarea. SUV-ul electric BMW iX Flow a atras toate privirile. Bolidul poate să treacă de la alb la gri sau negru și înapoi, în doar câteva clipe.

Acest lucru este posibil datorită suprafeței panoului caroseriei. Aceasta conține milioane de microcapsule, fiecare conținând pigmenți albi încărcați negativ și pigmenți negri încărcați pozitiv. SUV-ul are 500 cai putere și o autonomie de aproximativ 500 de km.

Stella Clarke, lider de proiect: „BMW are premiera de a folosi tehnologia auto e-ink, și vedem o serie de beneficii pentru clienții noștrii. Prima este personalizarea dorită și exprimarea personală. Putem să vă arătăm starea bateriei, vă putem arăta dacă tipul de mașină „car sharing” este liberă sau ocupată, sau dacă ți-ai pierdut mașina în parcare, o putem face să strălucească.”

Astfel, odată cu prima mașină care își poate schimba culoarea, poate fi momentul oportun de a revizui legile din acest domeniu din România și să ne gândim la viitor.

The post Prima mașină din lume care își poate schimba culoarea appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29858 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code