Preşedintele Consiliului European i-a adus lui Putin dovezi despre ,,pierderile” suferite în Ucraina

  • Charles Michel, preşedintele Consiliului European, i-a prezentat în mod ,,dur şi direct” lui Vladimir Putin informaţii despre ,,pierderile suferite în Ucraina şi i-a cerut deschiderea de noi coridoare umanitare.”
  • Preşedintele Consiliului European a evidenţiat, în discuţia cu Vladimir Putin, ,,calculele greşite şi pierderile” suferite de Rusia, afirmă un oficial de la Bruxelles.
  • ,,I s-a adresat în mod dur şi direct, pentru a evita scutul lipsei de informaţii de care ar putea fi înconjurat„, precizează oficialul european.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, i-a prezentat în mod ,,dur şi direct” lui Vladimir Putin, informaţii despre ,,pierderile suferite în Ucraina şi i-a cerut deschiderea de noi coridoare umanitare„.

Preşedintele Consiliului European a evidenţiat, în discuţia cu Vladimir Putin, ,,calculele greşite şi pierderile” suferite de Rusia, afirmă un oficial de la Bruxelles, citat de BBC News.

,,I s-a adresat în mod dur şi direct, pentru a evita scutul lipsei de informaţii de care ar putea fi înconjurat„, precizează oficialul european.

Charles Michel a declarat prin Twitter că i-a cerut lui Vladimir Putin instituirea ,,imediată” de ,,coridoare umanitare în Mariupol şi în alte oraşe aflate sub asediu, în special cu ocazia Paştelui Ortodox„.

S-a readus în discuție ajutorul oferit pentru Ucraina

,,Am reiterat cu fermitate poziţia Uniunii Europene: susţinere pentru Ucraina şi pentru suveranitatea acestei ţări, mesaje de condamnare şi sancţiuni ca urmare a agresiunii Rusiei. Unitatea noastră, principiile şi valorile noastre sunt inalienabile„, a afirmat Charles Michel.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a asigurat că Uniunea Europeană face „tot ce îi stă în puteri” pentru ca Ucraina să câştige războiul declanşat de Rusia şi că agresiunea rusă nu va reuşi să divizeze Europa.

Mai mult decât atât, un general rus a recunoscut public că „a doua etapă a operațiunii speciale” din Ucraina prevede legarea republicii separatiste Transnistria de Rusia. Republica Moldova se afla între ciocan și nicovală, mulți experți militari avertizând asupra vulnerabilității Republicii Moldova în fața unei invazii rusești.

The post Preşedintele Consiliului European i-a adus lui Putin dovezi despre ,,pierderile” suferite în Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29702 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code