Premierul britanic Rishi Sunak anulează votul asupra proiectului de lege cheie privind reforma locuințelor

Rishi Sunak va fi următorul prim-ministru al Marii Britanii după ce a câștigat cursa pentru conducerea conservatorilorRishi Sunak va fi următorul prim-ministru al Marii Britanii după ce a câștigat cursa pentru conducerea conservatorilor

  • Premierul britanic Rishi Sunak s-a confruntat cu prima rebeliune majoră din mandatul său de prim-ministru.
  • Cel puțin 50 de parlamentari conservatori s-au opus reformelor guvernului său privind construcția de locuințe.
  • Sunak urma să se confrunte cu primul test major al conducerii sale lunea viitoare, când deputații urmau să voteze asupra proiectului de lege emblematic Levelling Up Bill și Regeneration Bill.

În timp ce Marea Britanie se confruntă cu recesiunea, prim-ministrul Rishi Sunak se confruntă cu prima rebeliune majoră din mandatul său de premier. Cel puțin 50 de parlamentari conservatori s-au opus reformelor guvernului său privind construcția de locuințe, care pun bazele unor locuințe la prețuri accesibile.

Sunak urma să se confrunte cu primul test major al conducerii sale lunea viitoare, când deputații urmau să voteze asupra proiectului de lege emblematic Levelling Up Bill și Regeneration Bill, care, printre altele, stipulează obiective obligatorii, stabilite la nivel central, de construire a 300.000 de locuințe pe an.

Cu toate acestea, potrivit presei, peste 40 de parlamentari conservatori rebeli, conduși de fostul ministru Theresa Villiers, au semnat un amendament pentru a elimina obiectivele locale obligatorii în materie de locuințe și a le face doar consultative.

Acest lucru l-a lăsat pe Sunak – care are o majoritate de lucru de 69 – să se confrunte cu o înfrângere în cazul în care laburiștii și alte partide de opoziție au decis să îi susțină pe rebelii conservatori.

În fața rebeliunii colegilor săi parlamentari din Partidul Conservator (Tory), Sunak a retras votul și a ales să amâne mult așteptatele reforme de planificare. Linia guvernului privind amânarea votului a fost „un calendar parlamentar aglomerat” care nu ar fi permis dezbateri îndelungate asupra controversatului act legislativ.

Parlamentarul conservator Theresa Villiers, care a depus amendamentul, a susținut că proiectul de lege stabilește „obiective excesive de sus în jos” și ar încuraja „dezvoltarea care dăunează mediului și calității vieții”, a relatat Telegraph.

În aceeași ordine de idei, susținătorii ei insistă asupra faptului că nu doresc să oprească construcția de locuințe, ci doar să ofere comunităților mai mult cuvânt de spus asupra locului unde sunt construite. Retrogradarea lui Sunak a fost întâmpinată cu derută de partidele din Opoziție, care au spus că adevăratul motiv al „dezastrului” este că premierul era „speriat” de parlamentarii propriului partid.

The post Premierul britanic Rishi Sunak anulează votul asupra proiectului de lege cheie privind reforma locuințelor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code